Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019

Νέα ήττα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς......Από Φθινόπωρο νέα αρχή, αλλά όχι όπως παλιά.


Όπως πολλοί ανέμεναν, η Ριζοσπαστική Αριστερά, υπέστη νέα ήττα (μετά από αυτή των ευρωεκλογών), μεγαλύτερης έκτασης και αναφερόμαστε στην Λαϊκή Ενότητα και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με ποσοστά 0,3%, και 0,4%, εισέπραξαν την περιφρόνηση του κόσμου που συνήθως απευθυνόταν, που προτίμησε να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκη και κύριος να κάτσει σπίτι του.

Αιτίες;;; Πολύ σύντομα, αν και απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ανάλυση

1. Ο κόσμος έχει έχει παραδοθεί και δεν τον μεμφόμαστε. Δεν βλέπει προοπτική βελτίωσης της ζωής του, δεν πιστεύει σε εναλλακτικά προγράμματα.

2. Η Ριζοσπαστική Αριστερά από το 2015 λειτούργησε όπως ήθελε, όπως νόμιζε. Η ΛΑΕ με το γενικό αντιμνημονιακό, λειτουργούσε από τα "πάνω" σαν έναν μικρός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προέβαλε το εναλλακτικό της σχέδιο πειστικά, και ενώ συμμετείχε σε ακτιβισμούς (και καλά έκανε), δεν είχε παρουσία στις τοπικές κοινωνίες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έμεινε να λειτουργεί ως συνασπισμός οργανώσεων με στόχο την αναπαραγωγή τους.

3. Το στελεχιακό δυναμικό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, πρέπει να ανανεωθεί. Και δεν είναι θέμα βίτρινας, αλλά και ουσίας.

4. Η Ριζοσπασιτκή Αριστερά θα πρέπει να επιστρέψει μαζικά στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές. Εκεί θα βρει τον κόσμο που θα πείσει και σε κάποια επόμενη κάλπη, και θα τον πείσει με νίκες σε επί μέρους θέματα.

Δεν είναι ώρα για αποστρατείες, αλλά για να στύψουμε τα μυαλά μας. Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...