Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

ΛΑ.Ε.: Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα οι διώξεις παραμένουν


Την ίδια στιγμή που αθωώνεται ο Τσουκάτος που ομολόγησε τη «δωρεά» της SIEMENS, που αποφυλακίζεται ο Φλώρος της ENERGA,  στήνουν δικαστήρια για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους αγωνιστές τόνιζει το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. αναφέρει πως ο Δημήτρης Κοντός, μέλος της Π.Γ., κατέθεσε σήμερα στο «τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφαλείας ως μάρτυρας  υπεράσπισης της Μαρίας Αφοξενίδου και του Αποστόλη Μπούρα, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Οι κατηγορίες εναντίον τους «είναι παντελώς αβάσιμες, αστήριχτες, προσχηματικές και μεθοδευμένες. Οι συναγωνιστές μας άσκησαν το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα της χώρας μας δημοκρατικό δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Άλλωστε πλειστηριασμοί είναι δημόσιοι» δήλωσε ο κ. Κοντός.

«Οι δύο ακτιβιστές, στελέχη της ΛΑ.Ε., ουσιαστικά διώκονται για την πολιτική και κοινωνική τους δράση. Επομένως, η δίωξή τους είναι πολιτική και γίνεται από Υπηρεσία της Κρατικής Ασφαλείας, με ευθύνη των κυβερνώντων. Στόχος είναι να επικρατήσει ο φόβος στο λαό» υπογραμμίζει το κόμμα.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση, στις 29/11/2017 στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, στην οποία αναφέρεται η δικογραφία, αντιμετωπίστηκε με απρόκλητη αστυνομική καταστολή, και μάλιστα με χρήση χημικών μέσα σε κλειστό χώρο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών.

Η ΛΑ.Ε. σημειώνει πως από τη στιγμή που η χρήση χημικών –και μάλιστα σε κλειστό χώρο-απαγορεύεται και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο, αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη είναι αυτοί που έδωσαν τις εντολές για τη ρίψη χημικών.

Η ανακοίνωση του κόμματος συμπληρώνει πως «στους Μαρία Αφοξενίδου και Αποστόλη Μπούρα, αντί να ασκούνται διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας, θα έπρεπε να τους απονεμηθεί δημόσιος έπαινος, γιατί χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον αγωνίζονται για να σώσουν από την αρπακτική βουλιμία των τραπεζών, του κράτους και κερδοσκοπικών funds πρώτες κατοικίες και μικρές περιουσίες φτωχοποιημένων και υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών.

»Είναι ανάγκη η αγανάκτηση κάθε Δημοκρατικού πολίτη, η ενωτική αντίδραση πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων να ματαιώσει τα σχέδια τους. Δεν φοβόμαστε δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό» καταλήγει το κείμενο.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...