Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Ιδιωτικοποίηση και της κύριας σύνταξης «μαρτυρά» ο Κυρανάκης


Αποκαλύψεις για το πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος δήλωσε πως το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό είναι ιδιωτικοποίηση όχι μόνο της επικουρικής σύνταξης αλλά και της κύριας, «μαρτυρώντας» πως οι νέοι ασφαλισμένοι θα χτίζουν «ελεύθερα» τη σύνταξή τους κεφαλαιοποιητικά. Για «ασφαλιστικό Πινοσέτ» και «κρυφή ατζέντα της ΝΔ» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ για κίνδυνο δημιουργίας μαύρης τρύπας στο ασφαλιστικό σύστημα κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, δήλωσε πως το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό είναι ιδιωτικοποίηση όχι μόνο της επικουρικής σύνταξης αλλά και της κύριας, δηλαδή η εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος σε όλο το φάσμα των συντάξεων. «Οι νέοι εργαζόμενοι θα έχουν μια ελάχιστη εισφορά για σύνταξη του Δημοσίου και στη συνέχεια ο καθένας θα χτίζει ελεύθερα τη σύνταξή του κεφαλαιοποιητικά» αποκάλυψε ο βουλευτής ΝΔ, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα εφαρμοστεί για τους νέους εργαζόμενους που θα μπουν στην αγορά εργασίας μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν αυτό ισχύει και για τη κύρια σύνταξη η απάντηση του ήταν «για όλα. Θα μπορεί να επιλέγει ο ίδιος αν θέλει να πάει σε δημόσιο ταμείο ή σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία για να χτίζει τη σύνταξή του όπως θέλει». «Φυσικά και βγαίνει» υποστήριξε ο Κ. Κυρανάκης για το σχέδιο της ΝΔ, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αν γίνει για όλους προφανώς δεν βγαίνει για αυτό και θα γίνει για τα παιδιά που θα μπουν στην αγορά εργασίας μετά τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Επειδή οι γενιές προχωρούν σταδιακά θα εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, ώστε να ξέρει ο ασφαλισμένος πόσα χρήματα έχει χτίσει για τον εαυτό του».
Ο βουλευτής της ΝΔ ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να καταρρεύσει η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία και υποστήριξε ότι «έχει εφαρμοστεί η οδηγία της Ε.Ε. η οποία προβλέπει πάρα πολύ αυστηρούς ελέγχους, εξονυχιστικούς στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Πριν καν υπάρξει η υπόνοια εκτροχιασμού γίνεται ο έλεγχος και σταματάει. Δεν είναι εφικτό να χρεοκοπήσει κάποια ιδιωτική ασφαλιστική».


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...