Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019

Αναμένοντας την εκλογική επιβεβαίωση της υποταγής του λαού στο ΤΙΝΑ


Με το πολιτικό σκηνικό να έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια,  το έργο των δημοσκοπικών εταιριών έχει γίνει πιο εύκολο, από όσο είδαμε στις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα των αυριανών βουλευτικών εκλογών, πάνω-κάτω είναι αναμενόμενο.,,,

Μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστά προ κρίσης. Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ, και πιο κάτω...... το μνημονιακό χάος (με εξαίρεση το ΚΚΕ).

Το 2015 ο Τσίπρας είπε στον ελληνικό λαό ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτόν του ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της εξυπηρέτησης της ντόπια ολιγαρχίας. Εναλλακτική πολιτική εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ούτε τότε, ούτε μέχρι σήμερα δεν βγήκε στο προσκήνιο, και ήταν σαφές και από την εκλογική στασιμότητα του ΚΚΕ, αλλά την καθίζηση της υπόλοιπης αρίστερας (βλ. ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Στην μεγάλη του πλειοψηφία ο ελληνικός λαός, αν και βλέπει να συνεχίζει να φτωχαίνει, δεν βλέπει εναλλακτική.

Και αυτό είναι σαφές και στα "μικρά" κόμματα που μπαίνουν στην Βουλή. Η ακροδεξιά κρατά, διασπώμενη σε δύο μέρη, σε αυτά της Χρυσής Αυγής και του Βελόπουλου (που είναι ακροδεξιά, χωρίς να είναι νεοναζί), δείχνοντας ότι ένα κομμάτι κόσμου, έχει αποδεχθεί τη κακή του μοίρα, και προσπαθεί να εκτονωθεί με "πατριωτικές κορώνες" και επικλήσεις φυλετικής ανωτερότητας. 

Αλλά και στον προοδευτικό χώρο, στην Βουλή εισέρχεται το ΜΕΡΑ25, του Γιάνη Βαρουφάκη. Αν και πέρασε ένα φεγγάρι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει καθαρά στο κομμάτι της σοδιαλδημοκρατίας (άλλωστε είχε διατελέσει σύμβουλος του ΓΑΠ), αλλά στο πιο ρομαντικό της σκέλος.... Μιλά για έλλειψη δημοκρατίας στην ΕΕ (και στην Ευρώπη μιλάνε, δείτε λ.χ. Πιτέλα), αλλά δεν αποτελεί επιλογή η έξοδος από ΕΕ, ευρώ. Ένας κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αποδεχθεί το ΤΙΝΑ, ψηφίζει "πολιτική ΣΥΡΙΖΑ", αλλά, όχι τον Τσίπρα, με λίγα λόγια, σε μία περίοδο γενικότερης αποδοκιμασίας του μορφώματος Τσίπρα. Άρα και το ΜΕΡΑ 25 είναι ένα φαινόμενο του συμβιβασμού.

Από εκεί και πέρα, και μετά τις εκλογές οφείλει η πραγματική αριστερά,.σε όλες τις εκφάνσεις της να κάνει γενναία αυτοκριτική (πχ η κοινωνική συμμαχία που επικαλείται το ΚΚΕ είναι φανερό ότι δεν αρκεί, ή το σκέτο αντιμνημόνιο της ΛΑΕ δεν οδηγεί πουθενά). Μετά την αυτοκριτική, γρήγορα να σχηματοποιηθούν οι όποιες συγκλίσεις, και τα κόμματα της αριστεράς να βγουν στην κοινωνία. Να βγουν στους δρόμος να εμποδίσουν την νέα νεοφιλελεύθερη επέλαση της ΝΔ, και αν εμπνεύσει τις απογοητευμένες μάζες και με μικρές νίκες σε κινήματα, αλλά και με την προβολή εναλλακτικού σχεδίου που θα βελτιώνει την καθημερινότητα του κόσμου της εργασίας.

Καλή ψήφο ναΣχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...