Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

Βιαιοπραγίες και τρομοκρατία από «Ένωση» διευθυντών της ΔΕΔΑ κατά εργαζομένων


Στις 18 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ). Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν πρωτοβάθμια Σωματεία αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ), όλο το προηγούμενο 10ήμερο που προηγήθηκε, «δυστυχώς συγκεκριμένοι “συνάδελφοι” καλυπτόμενοι πίσω από τον μανδύα της Ένωσης Προσώπων της ΔΕΔΑ (σ.σ.: αποτελείται από επτά διευθυντές) επιχείρησαν να εμποδίσουν αντιδημοκρατικά τη συγκεκριμένη διαδικασία επιχειρώντας να βλάψουν ακόμα και τους συναδέλφους τους πρώην εργολαβικούς που είχαν μόλις ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό».
Συγκεκριμένα, κατατέθηκε αίτηση Διαδικασίας Ασφαλιστικών Μέτρων από τον πρόεδρο της Ένωσης Προσώπων στη ΔΕΔΑ, όπου ζητείται να βγουν όλες οι αποφάσεις των Δ.Σ. της ΔΕΔΑ άκυρες από 13 Μαΐου 2019. Σε αυτές τις αποφάσεις, συμπεριλαμβάνεται και αυτή του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΔΑ, με την οποία εντάχθηκαν στο μόνιμο προσωπικό της εταιρείας 23 εργολαβικοί εργαζόμενοι. Να σημειωθεί πως πρόκειται για τον διευθυντή Λειτουργίας της ΔΕΔΑ.
Και σαν να μην έφτανε η παραπάνω ενέργεια, όπως αναφέρει η ΠΟΕ, «ο συγκεκριμένος διευθυντής σύμφωνα με την Καταγγελία στις 14.6.2019 του Σωματείου μέλους μας ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ, επιτέθηκε βίαια σε συναδέλφισσα με στόχο να επιβάλλει την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Ως ΠΟΕ κάνουμε ξεκάθαρο και επαναλαμβάνουμε την θέση μας, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε συμπεριφορές ούτε τρομοκρατίας, ούτε επιστροφής στο παρελθόν, όπου μικρή μερίδα διευθυντών συντηρούν το απαράδεκτο καθεστώς της εργολαβοποίησης».
Η ΠΟΕ δηλώνει ότι στηρίζει «τα μέλη και το Σωματείο ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ, στηρίζουμε τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΔΑ με τις οποίες μονιμοποιήθηκαν 23 πρώην εργολαβικοί συνάδελφοι όπως και οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες είναι προς αυτή την κατεύθυνση».
iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...