Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019

Όχι σε εμάς, το "Μην έρθει ο Κούλης". Του Γιώργου Μεγαλιού


Λοιπόν, επειδή παράγινε.

1. Όσοι θεωρείτε ότι οφείλουν οι αριστεροί να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, έστω με τη λογική του μικρότερου κακού, για να μην έρθει ο Κούλης:

Αν υπάρχουν σήμερα δυνάμεις της αριστεράς, ώστε να μπορείτε να τις εγκαλείτε ως υπεύθυνες για την έλευση του Κούλη, είναι επειδή κάποιοι αντιστάθηκαν το 1981 στην πρόσκληση να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για να φύγει η δεξιά (αν και το ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής σε σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ του 2019 φαντάζει ακροαριστερό στα όρια του ένοπλου).

Επειδή κάποιοι αντιστάθηκαν το 1985 και το 1989 στο "ψηφίστε ΠΑΣΟΚ να μην ξανάρθει η δεξιά" (ή για να μην έρθει "ο φίλος των Ες-Ες" κατά την πασοκική συνθηματολογία της εποχής).

Επειδή κάποιοι αντιστάθηκαν το 1993 στο "ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να φύγει η δεξιά".

Επειδή κάποιοι αντιστάθηκαν το 1996, το 2000, το 2004 και πάλι στο "ψηφίστε ΠΑΣΟΚ να μην ξανάρθει η δεξιά".

Επειδή κάποιοι αντιστάθηκαν το 2009 στην εκ νέου έκκληση να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για να φύγει η δεξιά.

Για να μην πάω πιο πίσω, σε πολύ δυσκολότερες εποχές που δεν έχουμε ζήσει και που και τότε η αριστερά όφειλε να αυτοκαταργηθεί στη λογική του μικρότερου κακού (ακόμα εγκαλείται η αριστερά για το "τι Παπάγος, τι Πλαστήρας", σχεδόν 70 χρόνια μετά).

Αν τότε αυτοί είχαν λειτουργήσει με τη λογική σας, δεν θα υπήρχαν σήμερα δυνάμεις της αριστεράς, για να τις κατηγορείτε ότι με την ψήφο τους ή τη μη ψήφο τους φέρνουν τον Κούλη. Θα είχαμε ανταμώσει όλοι στο ΠΑΣΟΚ (έστω το παλιό, το ορθόδοξο). Μη νομίζετε ότι κάνετε κάτι πρωτότυπο. Τις αναρτήσεις σας τις έχουμε δει εδώ και 30 χρόνια σαν κείμενα της Αυριανής - έστω και με πιο μπρουτάλ φρασεολογία ομολογουμένως.

2. Ο λαός, που είναι αχάριστος, αγνώμων, ηλίθιος και πυροβολεί τον εαυτό του ψηφίζοντας τον Κούλη, είναι ο ίδιος λαός που το 2012 έστειλε το μισό πολιτικό προσωπικό της χώρας στα σπίτια του.

Είναι ο ίδιος λαός που πήρε ένα κόμμα από το 4% και το οδήγησε στην κυβέρνηση, επειδή αυτό τον έπεισε ότι θα τον οδηγούσε έξω από τη μνημονιακή έρημο.

Είναι ο ίδιος που πριν 4 χρόνια, με ένα τεράστιο προπαγανδιστικό μηχανισμό να τρομοκρατεί (τι να κάνουν, αφού όλες οι κοινωνικές ομάδες ήταν υπέρ του ΝΑΙ), με όλο το παλιό πολιτικό προσωπικό να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι ΌΧΙ στη δημοψήφισμα ισοδυναμούσε με ΌΧΙ στην Ευρώπη και το ευρώ, με όλη την Ευρωπαϊκή ελίτ - από Μέρκελ και Σόιμπλε ως τον αργότερα "σύμμαχο" Σουλτς - στο ίδιο μήκος κύματος, με τα capital controls να επιβάλλονται ταυτόχρονα με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος και τις όποιες δυσκολίες συνεπαγόταν αυτό στην καθημερινότητα των πολιτών, με μέλη της κυβέρνησης να υπονομεύουν ανοιχτά το ΌΧΙ (νονέ μου…)· είναι λοιπόν ο ίδιος λαός, που με όλα τα παραπάνω παρόντα απάντησε με ένα εκκωφαντικό 62%. (Τότε βέβαια, κάποιοι που σήμερα κατηγορούν τον αχάριστο λαό που θα ψηφίσει τον Κούλη, είχαν βγει στα κάγκελα καταγγέλλοντας τον Τσίπρα, που με το ανεύθυνο και τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα θα μας οδηγήσει εκτός ευρώ. Ας είναι.)

Για το ότι αυτός ο ίδιος λαός ετοιμάζεται να επαναφέρει μετά βαΐων και κλάδων αυτούς που στο παρελθόν έστειλε στα σπίτια τους, κοιταχτείτε και λιγάκι στον καθρέφτη σας. Και μη μας φοβερίζετε, ότι όταν ο Κούλης θα κάνει τα φοβερά και τρομερά που θα κάνει, εσείς θα κάθεστε στα σπίτια σας και θα γελάτε χαιρέκακα. Έτσι κι αλλιώς, εμείς στους δρόμους θα είμαστε. Εσάς, δεν περιμένουμε να σας ανταμώσουμε εκεί με Κούλη, όπως δεν σας ανταμώσαμε και χωρίς Κούλη.
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...