Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ, άνθρωπος που πιστεύει ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, πλην της Γης


Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακηρύχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.   Η τελετή αναγόρευσής του πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Επισκοπείο τής Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας αλλά και του Πρύτανη του ΑΠΘ. Σημειώνεται ότι για την αναγόρευσή του σε Επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση ούτε από το Πανεπιστήμιο ούτε από τη Μητρόπολη.

Λίγους μήνες πριν ο Μητροπολίτης, άλλαζε το ρου της ιστορίας ενημερώνοντας μας ότι πλην της Γης δεν υπάρχει άλλος πλανήτης.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, είπε σε πρόσφατο κήρυγμά του, χωρίς να τρολάρει, ότι δεν υπάρχει άλλος πλανήτης στο σύμπαν εκτός από τη Γη. Για την ακρίβεια, μετέφερε την άποψη ενός «διαπρεπούς επιστήμονα, το όνομα του οποίου δεν συγκράτησα», την οποία άποψη, όπως είπε, ο ίδιος συμμερίζεται.

«Ένας χριστιανός, που ακούει τα κηρύγματά μας, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: "Σεβασμιότατε, θέλω να σας πω κάτι κι αν μπορείτε να το μεταφέρετε" – εγώ το μεταφέρω, γιατί είναι επιστήμονας διαπρεπής και δικαίωσε τον εαυτό του, από όσα ανέγνωσα προ ημερών στις μεγάλες εφημερίδες της Ευρώπης. "Μην ακούτε αυτά που λένε για όσα είδαν, βρήκαν και όσα θα κυριαρχήσουν, πράγματα και άτομα και ακατάληπτα πράγματα στους ουρανούς, επάνω στους άλλους πλανήτες". Και μου λέει ορθά κοφτά: "Δεν υπάρχει άλλος πλανήτης μέσα σε ολόκληρο τον κόσμο τον ουράνιο από αυτόν τον πλανήτη που κατοικούμε εμείς και είναι αυτή η Γη».


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...