Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019

" ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες"....Η ακροδεξιά της ΝΔ στη πράξη


Ο νέος υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανακάλεσε την Πέμπτη 11/7, την εγκύκλιο απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους. Αναμένεται νέα εγκύκλιος για να ορίσει τη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ.

Σε κατάργηση της εγκυκλίου προχώρησε ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης. Η προηγούμενη εγκύκλιος η οποία και καταργήθηκε διευκόλυνε τους μετανάστες, τους αιτούντες διεθνούς προστασίας και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα να λάβουν ΑΜΚΑ. Η διαδικασία διευκόλυνε την ενσωμάτωση αυτών των κατηγοριών στην ελληνική κοινωνία καθώς τους παρείχε πρόσβαση σε μια σειρά δικαιωμάτων, όπως η υγεία, η παιδεία και η εργασία.
Ο νέος υπουργός, ανακάλεσε την προηγούμενη εγκύκλιο ενώ στο έγγραφο αναγράφεται μόνο η ανάκληση και ανακοινώνεται, ότι η διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ θα διευκρινιστεί με νέα εγκύκλιο. Να σημειωθεί ότι πρώτη πράξη της νέας κυβέρνησης ήταν η συγχώνευση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του νέου υπουργού Εργασίας στα κοινωνικά δίκτυα, ο ίδιος προχώρησε σε ανάρτηση με την οποία επιτίθεται στην προηγούμενη κυβέρνηση για την σχετική ρύθμιση, κάνοντας λόγο για απόδοση ΑΜΚΑ «με αυθαίρετο τρόπο».


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...