Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Κλάμα. Στο ψηφοδέλτιο Βαρουφάκη πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, επί Σαμαρά, που εκβίαζε εργαζόμενους


Το ΜεΡΑ25 με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε βουλευτικές εκλογές.

Ο τέως «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας είχε στόχο να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό του με έμπειρα πρόσωπα που η επαγγελματική τους διαδρομή συνδέεται με τομείς που η κοινωνία έχει πληγεί, ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης.

Μια τέτοια επιλογή, είναι και αυτή του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ -πνευμονολόγου, Γεώργιου Βεργούλα, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός μεγαλωμένος στις γειτονιές της Τούμπας και της Χαριλάου, διετέλεσε διοικητής στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και πολιτεύεται με το ΜεΡΑ25 στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΡΓΟΥΛΑ.....

Πρώτον, ότι ήταν διοικητής επί Σαμαρά, άρα προέρχεται είτε από ΝΔ είτε από ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερον, οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ, ζητούσαν τότε την απομάκρυνση του, όπως διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο

Σήμερα 11/09 πραγματοποιήθηκε συνέλευση όλου του προσωπικού (ειδικευόμενων, ειδικών, νοσηλευτών κτλ) στο ΑΧΕΠΑ, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν οι απλήρωτες εφημερίες, οι επισφαλείς συνθήκες εφημέρευσης, οι εκβιασμοί του γνωστού πλέον διοικητή Βέργουλα και η ανησυχία για το μέλλον του νοσοκομείου και της υγείας στο σύνολο της χώρας.
Παρά την παρουσία των επίσημων φορέων ΟΕΝΓΕ και ΕΝΙΘ, υπάρχει ακόμη η ανασφάλεια και η άγνοια από την πλευρά αρκετών συναδέλφων σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τη νομική κάλυψη των κινητοποίησεών τους. Ο εν λόγω διοικητής συνεχίζει να απειλεί τους ειδικούς και ειδικεύομενους που βρίσκονται σε επίσχεση και τους καλεί σε έγγραφη απολογία. Φαίνεται ότι δεν του έφθασε το μάθημα που πήρε με το εξώδικο της ΕΝΙΘ (για τον εκφοβισμό στους ειδικευόμενους του Λοιμωδών) και η κατάληψη του γραφείου του από τους ιατρούς του ΑΧΕΠΑ την Κυριακή 09/09/12.
Αποφασίστηκαν: συμμετοχή στην αυριανή απεργία, κορύφωση με συγκέντρωση όλων των εργαζόμενων του Νοσοκομείου στην κεντρική πύλη την Πέμπτη 13/09/12, ημέρα γενικής εφημερίας, με κάλεσμα των ΜΜΕ και συνέχιση της επίσχεσης εργασίας από ειδικούς και ειδικεύομενους.
Ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση εκπροσώπου του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκ. Άγιος Δημήτριος, ο οποίος ενημέρωσε ότι στο Νοσοκομείο τους ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας από 06-09-12 το σύνολο σχεδόν των ειδικευόμενων και ειδικών καθώς και οι νοσηλευτές!!! Ο Άγιος Δημήτριος λειτουργεί πλέον με προσωπικό ασφαλείας. Υπενθυμίζουμε ότι μαζική είναι η επίσχεση εργασίας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεαγένειο, σε αρκετές κλινικές του Παπανικολάου, στο Λοιμωδών και στο ΙΚΑ Παναγία-όπου θα γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης από την ΕΝΙΘ την επόμενη Τρίτη 18/09/12 κατά του κλεισίματος του νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ξεκάθαρα πως δεν αντέχουν άλλο να εργάζονται απλήρωτοι, επισήμαναν τον κίνδυνο κατάρρευσης του Νοσοκομείου και του ΕΣΥ με την συνέχιση της παρούσας πολιτικής από το Υπουργείο και τους εκάστοτε διοικητές. Ζητούν την παραίτηση του Διοικητή Βέργουλα και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις κινητοποιήσεις τους.

Και βέβαια, όπου πήγαινε σε άλλο νοσοκομείο της χώρας, τον έκραζαν όπως διαβάζουμε εδώ για το νοσοκομείο του Ηρακλείου, πάλι το 2012:

Ανεπιθύμητο χαρακτηρίζουν τον διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης Γιώργο Βεργούλα οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ηρακλείου, κατηγορώντας τον για αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Αυτά, σύμφωνα με το prismanews.gr , αναφέρονται στη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου με αφορμή την επίσκεψη του κ. Βέργουλα στην Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες επιστημονικού σεμιναρίου στο Ρέθυμνο.

"Ο κος Βέργουλας ως διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αν και πρώην συνδικαλιστής, έχει επιδείξει ακραία αντισυναδελφική συμπεριφορά (μηνύσεις, απειλές σε ειδικευόμενους) σε συναδέλφους μας που βρίσκονταν σε νόμιμες κινητοποιήσεις για καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.

Η αυταρχική συμπεριφορά του και η συμβολή του ως πειθήνιου οργάνου στην υλοποίηση μνημονιακών πολιτικών που κατεδαφίζουν το ΕΣΥ μας αναγκάζει να τον κηρύξουμε ανεπιθύμητο πρόσωπο ως μια ελάχιστη ένδειξη της κάθετης αντίθεσής μας και ως καταδίκη της συμπεριφοράς αυτού του ατόμου", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...