Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Τσίπρας: Τώρα κλαίει για την κλιματική αλλαγή, Μέχρι προχθές υπέγραφε κατά του περιβάλλοντος ως πρωθυπουργός1) Την Πέμπτη 27/06, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης μίσθωσης του Ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία «Exxon Mobil - Total - ΕΛΠΕ», για την περιοχή νότια και δυτικά της Κρήτης.

2) Το 2018, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησαν, μέσω νόμου (!), τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, στη γαλλική “Total” και την ισπανική “Repsol”, επιλέγοντας να απαλλάξουν τις δύο εταιρείες από την υποχρέωση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

3) Τον Ιούλιο του 2018, παραχωρούνται άδειες για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα απάτητα Άγραφα, σε δύο εταιρείες (και μάλιστα ο ένας σταθμός σε τμήμα προστατευόμενης περιοχής Natura) και τον Φλεβάρη του 2019, το ΣτΕ έδωσε μάλιστα το πράσινο φως, απορρίπτοντας αίτηση αναστολής, που είχαν καταθέσει κάτοικοι, σύλλογοι και φορείς.

Σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μας «απειλεί» ότι «Η άκρατη ανάπτυξη απειλεί τον πλανήτη, απειλεί τις ζωές μας».

*Για το σχόλιό του πρώην πρωθυπουργού πως τα θύματα της κακοκαιρίας δεν είναι προς πολιτική εκμετάλλευση, δεν κάνω καν σχόλιο από σεβασμό στα ίδια τα θύματα, τα οποία εξακολουθεί να μην σέβεται ο ίδιος
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...