Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

Για ανυπότακτους. Του Παναγιώτη Κουνάβη


Στις 7 Ιούλη έκλεισε πολιτικά ένας κύκλος, με την συντριπτική μεταστροφή των ψηφοφόρων προς συντηρητική κατεύθυνση. Η μνημονιακή υποταγή έχει πλέον πολιτική εκπροσώπηση που ξεπερνά το 90%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές και αυτό ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσε.

Η ΝΔ επέστρεψε σε ποσοστά προ μνημονιακά.

Το μέχρι τώρα ΠΑΣΟΚ είναι εδώ,είτε με υπουργικούς θώκους στη νέα κυβέρνηση ή βουλευτικές θέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, μα καθόλου ενωμένο και καθόλου δυνατό.

Η χρυσή αυγή (φασιστικά τάγματα εφόδου) είναι εκτός βουλής, οι φασιστικές αντιλήψεις όμως φωλιάζουν ακόμα και δεν είναι έξω ούτε από τη βουλή, ούτε από τις αντιλήψεις ενός σημαντικού κομματιού της κοινωνίας.

Το ΚΚΕ αδυνατεί να ξεφύγει από ποσοστά 5% και να εκφράσει πολιτικά, πλατιά τα λαϊκά στρώματα.

Από την άλλη το ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, δεν οικοδομήθηκε ένα συμμαχικό πολιτικό μέτωπο που θα αγωνίζονταν κόντρα στην Τ.Ι.Ν.Α. του ΣΥΡΙΖΑ και που θα μπορούσε να εκφράσει το όλο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος αποτελεσματικά, βρίσκει μετεκλογικά τη ριζοσπαστική Αριστερά κατακερματισμένη και ηττημένη.

Το ΜΕΡΑ25 κατάφερε να μπει στη Βουλή. Η ζωή θα δείξει για ποιόν φορέα πρόκειται και αν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολλών και των "κάτω".

Το μέλλον για εκείνους που τα τραύματα και οι πληγές της κρίσης είναι ανοιχτές, δεν είναι η επιστροφή στην σοσιαλδημοκρατία που χρεοκόπησε, ούτε εκείνης της μεταδημοκρατίας και της ανάθεσης, αλλά η συγκρότηση πολιτικών εγχειρημάτων που θα μπορέσουν πειστικά, με σχέδιο και όραμα να εκφράσουν την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Τα χρόνια επιβολής των μνημονίων παράλληλα αποκάλυψαν στάσεις ζωής, διαθέσεις και δυνατότητες. Σε χιλιάδες έντιμους αγωνιστές η φλόγα για κοινωνική δικαιοσύνη καίει ακόμα.

Μπροστά μας έχουμε δύσκολες εποχές και προκλήσεις.Ένας νέος κύκλος ανοίγει,με πολλές δυσκολίες και πολλά στοιχήματα.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...