Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Από τις «μπουλντόζες την πρώτη εβδομάδα» στο «πολυσύνθετο» ζήτημα του Ελληνικού η κυβέρνηση Μητσοτάκη


Πίσω βήματα από το ζήτημα το οποίο είχε γίνει σημαία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει προσωπικά την προώθηση της επένδυσης, χαρακτήρισε το project ως «πολυσύνθετο» και αποδέχτηκε πως υπάρχουν δυσκολίες που μπορεί να το καθυστερήσουν.

«Τρέχουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ξέρουμε ότι έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις τις οποίες έχουμε σκοπό να τηρήσουμε. Η γραφειοκρατεία στην Ελλάδα είναι δύσκολη, όμως η πολιτική μας βούληση είναι πάρα πολύ μεγάλη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε δημοσιογράφους ο Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μαζί με τους υφυπουργούς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστο Δήμα, Νίκο Παπαθανάση και Γιάννη Τσακίρη, με την «επένδυση» του Ελληνικού στο επίκεντρο της συζήτησης.
«Τα βάλαμε κάτω, μπήκε το χρονοδιάγραμμα. Σύντομα στη βουλή, εντός του θέρους, θα κατατεθεί το σχετικό, αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Και συζητήσαμε ιδιαίτερα την επένδυση στο Ελληνικό, κατόπιν της εντολής του πρωθυπουργού. Το υπουργείο μας αναλαμβάνει τον γενικό συντονισμό σε πολιτικό επίπεδο, όλων των συναρμοδίων, μαζί φυσικά με το γραφείο του πρωθυπουργού» πρόσθεσε ο Αδ. Γεωργιάδης, ενώ αμέσως μετά ερωτήθηκε πότε εκτιμά ο ίδιος πως θα προχωρήσει το έργο.
«Κοιτάξτε, είναι ένα πολυσύνθετο project. Οι υπουργικές αποφάσεις είναι το πρώτο βήμα. Έχουμε το διαγωνισμό για το καζίνο, και έχει και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να λυθούν, και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και τα λοιπά. Πιστεύουμε όμως ότι εντός αυτού του έτους θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Οπότε τρέχουμε για να πάμε όσο γίνεται πιο κοντά στο σήμερα. Δεν θέλω να δώσω ημερομηνίες για να μην φανώ ανακόλουθος» απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με την κυβέρνηση ωστόσο να βρίσκεται ήδη ανακόλουθη σε σχέση με τις προεκλογικές της διακηρύξεις για άμεση έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό.
Χαρακτηριστική δε της ανακολουθίας αυτής, η αντίδραση ενός εκ των δημοσιογράφων στην αναφορά του Αδ. Γεωργιάδη για έναρξη του έργου εντός του έτους, που ξέσπασε στα γέλια, καθώς μόλις πριν έναν μήνα, ο Κ. Μητσοτάκης υποσχόταν πως «η επένδυση του Ελληνικού θα ξεμπλοκάρει την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης». Παρακολουθήστε τη δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη:

TPPΣχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...