Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Ραντεβού στα οδοφράγματα

Κώστας Γκιώνης


Και εγένετο αυτοδύναμη κυβέρνηση, η πρώτη στα χρόνια των μνημονίων, γιατί η ώριμη Ελληνική κοινωνία, είδε στο ατσαλάκωτο νεοφιλελεύθερο βλέμμα του ΚουLee, τον ηγέτη ο οποίος θα την πάρει από το χέρι και θα την οδηγήσει στη γη της επαγγελίας.

Τι κι αν έλεγε ότι θα δουλεύουμε Κυριακή, τι κι αν μίλησε για νέες θυσίες, τι κι αν δεν δίνει καμία εγγύηση για τα κοινωνικά επιδόματα, τι κι αν ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει, όπως κι αλλά κρυφά και φανερά επώδυνα πού πρόκειται να κάμει, ο Έλληνας εκεί, γυρνάει τη πλάτη και με όλο το πάθος ενός τελειωμένου μαζοχιστή, στριγκλάει από ηδονή, κτύπα κι άλλο άρρωστε!

Βέβαια τα Πασόκ (παλιό-ΚΙΝΑΛ και νέο-ΣΥΡΙΖΑ), έκαναν ότι μπορούσαν, να σπρώξουν τον ούτως η άλλως διαθέσιμο για σπρώξιμο Ελληνικό λαό στις αγκάλες ενός κόμματος το οποίο έχει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση πού βρισκόμαστε σήμερα.

Βέβαια δεν είδαμε καμιά τεράστια διαφορά από την διακυβέρνηση του Νεοπασόκ, μια διαχείριση της εξαθλίωσης έκανε, όταν στα κοινωνικά επιδόματα βρίσκονται πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά, αυτό σημαίνει την πλήρη αποτυχία της πολιτικής τους, ακόμα και αυτή η περιβόητη μείωση της ανεργίας, είναι μια μυθική εικόνα, αν δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όσον αφορά το πόσες ώρες εργάζονται και το πόσα χρήματα παίρνουν.

Το αφήγημα της ΝΔ περί ασφάλειας (Εξάρχεια και μετανάστες) αλλά και περί κανονικότητας (;), επενδύσεων και ανάπτυξης (γενικά και αόριστα), ιδιωτικά πανεπιστήμια, άσυλο, έπιασαν τόπο στην ιεραρχία των προτιμήσεων των Ελλήνων!

Άλλα πράγματα όπως το να γίνει η παιδεία πραγματικά δημόσια, να σταματήσουν να υπάρχουν τα φροντιστήρια, το κάθε παιδί που περνάει στο πανεπιστήμιο να σπουδάζει στο τόπο κατοικίας του, ώστε να σταματήσει αυτή η γάγγραινα της αφαίμαξης των οικογενειακών εισοδημάτων ποσώς ενδιέφερε την κοινωνία.

Να φτιαχτούν ιδιωτικά πανεπιστήμια λέει η ΝΔ για να μη φεύγουν οι Έλληνες να σπουδάζουν έξω, άρα να μείνουν τα λεφτά εδώ. Μπούρδες αυτός πού έχει λεφτά θα συνεχίσει να στέλνει το παιδί του έξω, γιατί θέλει το παιδί του να έχει ένα πτυχίο από ένα διάσημο πανεπιστήμιο, ώστε να μπορεί η κάθε Ντόρα όταν την ρωτάνε γιατί είχατε το γιό σας 25 χρονών, σύμβουλο στο υπουργείο εξωτερικών, να σου απαντάει με το θράσος της πλούσιας κυριούλας των ΒΠ, μα έχει τελειώσει Χάρβαααντ!

Άλλο ένα θέμα πού δεν απασχόλησε την κοινωνία ήταν ο εργασιακός μεσαίωνας πού επικρατεί, δηλαδή πως μπορεί να μπει φρένο στις αδηφάγες ορέξεις του κάθε εργοδότη, ο οποίος με την απειλή της απόλυσης βάζει τους εργαζόμενους του, να δουλεύουν περισσότερες ώρες η τους καταθέτει τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας και τους αναγκάζει να τα επιστρέψουν γιατί αν δεν τα επιστρέψουν να μην έρθουν στη δουλειά.

Η δωρεάν πρόσβαση των ανέργων στα νοσοκομεία, οι κάρτες για τις δωρεάν μετακινήσεις τους από τα ΜΜΜ, είναι δεδομένα, γιατί η μη ύπαρξη των συγκεκριμένων μέτρων συνιστά βαρβαρότητα, όπως βαρβαρότητα είναι το φακελάκι στους γιατρούς, καθημερινά υπάρχουν θάνατοι στα δημόσια νοσοκομεία από καθάρματα γιατρούς πού δεν τα πήραν, όλοι μας έχουμε να εξιστορήσουμε τέτοια περιστατικά.

Διάβασα μια συνέντευξη της μαμάς Μαρίκας πριν πάρα πολλά χρόνια πού αφορούσε τον γιο ΚουLee, όταν την ρώτησαν αν θα ασχοληθεί ο γιός με την πολιτική απάντησε, ότι δεν κάνει για την πολιτική δεν το έχει το παιδί, ο «σοφός» ελληνικός λαός πίστεψε ότι το χει, τι να πω έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στο ένστικτο της μάνας παρά στο ένστικτο αυτού του ηλίθιου λαού πού ψηφίζει ως κριτήριο το πόσο γνωστός είναι κάποιος, άλλωστε λίγο φυσιογνωμιστής να είσαι δεν μπορεί να πιστέψεις σε αυτή τη μπουγελόφατσα και σε μια οικογένεια πού γενιές ολόκληρες βιοπορίζεται και πλουτίζει από την πολιτική!

Καλά ξεμπερδέματα και ραντεβού στα οδοφράγματα!Κώστας Γκιώνης: Σχετικά με τον συντάκτη

Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...