Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Αθλιότητα Μητσοτάκη: Η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της ΒενεζουέλαςΤον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας αναγνώρισε η Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η κυβέρνηση υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, «προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

Ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που δεν είχαν συμμορφωθεί με την σύστασή της, για αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας.

 iefimerida.gr 

Τον δρόμο τον είχε στρώσει η κυβέρνηση Τσίπρα

Πως στρωνεις τον δρόμο για την αναγνώριση του Γκουαϊδό?

1)Κατρούγκαλος :'Στην κρίση της Βενεζουέλας η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρώπη και τις θέσεις της ΑΕ της ΕΕ Φ. Μογκερίνι τις οποίες συνδιαμόρφωσε. ''

Xθες η ύπατη εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, εξ ονόματος της ΕΕ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα είχε προβεί στην παρακάτω δήλωση:Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται σταθερά με τον λαό της Βενεζουέλας και τις νόμιμες δημοκρατικές της φιλοδοξίες. Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Βενεζουέλας».

2)Δουζίνας :Στην επίσκεψή του στη χώρα μας, ο κ. Σούκρε συναντήθηκε με τον ομόλογό του, πρόεδρο της επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών του ελληνικού Κοινοβουλίου, Κώστα Δουζίνα. «Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας, και αυτό μας εμπνέει», λέει στην «Κ». «Απευθύνουμε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει τον αγώνα μας. Δεν πρόκειται για αγώνα μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, αλλά μεταξύ τυραννίας και δημοκρατίας».


Στη συνάντησή του με τον κ. Δουζίνα, όπως αναφέρει, μίλησαν για την ανθρωπιστική κρίση στη Βενεζουέλα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «συμφώνησε μαζί μας για την ανάγκη να γίνουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» στη λατινοαμερικανική χώρα. Ο κ. Δουζίνας, σύμφωνα με τον κ. Σούκρε, δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει τις θέσεις της αντιπολίτευσης στον Αλέξη Τσίπρα.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...