Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Ιταλία: Οι ακροδεξιοί της Λέγκας πάνε σε εκλογές, αφού ξεφτίλισαν το κόμμα των 5 αστέρωνΣχόλιο Α.Α.: Στις τελευταίες εκλογές των Κίνημα 5 αστέρων πρώτευσε και συμμάχησε με την ακροδεξιά Λέγκα. Όντας το κόμμα Γκρίλο ένας λαϊκιστικος αχταρμάς που δεξιόφερνε, κατά τη συγκυβέρνηση έδωσε τα πρωτεία στην Λέγκα, που είχε ένα ενα ακροδεξιό μεν, αλλά καθαρό πρόγραμμα που εφάρμοσε. Έτσι σήμερα η Λέγκα είναι το πρώτο κόμμα, και ο Γκρίλο πάει αντιπολίτευση.

Από iefimerida:

Ο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκας, δήλωσε ότι είπε στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ότι πλέον δεν υφίσταται πλειοψηφία για τη στήριξη της κυβέρνησης. Τις τελευταίες ημέρες ο Ματέο Σαλβίνι κάνει… περιοδεία στις παραλίες της Ιταλίας, έχοντας ήδη ξεκινήσει μια άτυπη προεκλογική εκστρατεία.

Δεν υπάρχει τρόπος να ξεπεραστούν οι διαφορές στον κυβερνητικό συνασπισμό, τόνισε ο Σαλβίνι, δηλώνοντας ότι αποτελεί μονόδρομο η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό, κηρύσσοντας έτσι την διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού. Η συμμαχία της Λέγκας και του κόμματος των Πέντε Αστεριών έχει καταρρεύσει, είπε ο Σαλβίνι στον Κόντε. «Θα πρέπει γρήγορα να δώσουμε πίσω την ετυμηγορία στους ψηφοφόρους», τόνισε. Το κοινοβούλιο μπορεί να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα ώστε να γίνουν τα απαραίτητα επόμενα βήματα, είπε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...