Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019

Η τσάμπα εργασία, τα εξαντλητικά ωράρια ενώνουν τους αστεράτους επιχειρηματίες σεφΜε την καταγγελία του 19χρονου στην Κέρκυρα για τις άθλιες συνθήκες εργασίας, μέχρι μαρτυρίου, στο εστιατόριο του τηλεαστέρα Έκτορα Μποτρίνι, αστεράτοι σεφ έσπευσαν να δικαιολογήσουν τον επιχειρηματία "συνάδελφο", και να επιτεθούν στον 19χρονο και όσους από εμάς έσπευσαν να τον υποστηρίξουν.

Η επίδειξη εργοδοτικής αλληλεγγύης στον άθλιο Μποτρίνι, από επίσης αστεράτους σεφ-επιχειρηματίες, μοιάζει με την αλληλεγγύη μελών της μαφίας.

Είναι γνωστό ότι το μάγειρες και λοιπό προσωπικό στις κουζίνες και δη αυτές των μεγάλων σεφ περνάνε εφιαλτικές στιγμές, πράγμα που και τα αφεντικά τους αναφέρουν σε στιγμές τηλεοπτικού χρόνου σε reality μαγειρικής, με ατάκες "για να πετύχεις θα ματώσεις", "για να μάθεις θα θυσιάσεις πολλά...", για να "πείσουν" τους παίκτες-μάγειρες των παραπάνω reality να γίνουν παίκτες και λιγότερο άνθρωποι.

Είναι σε όλους γνωστό, ότι ένας νέος με ταλέντο για να δουλέψει σε μία "μεγάλη" κουζίνα, θα πρέπει ακόμα και να το κάνει ΤΣΑΜΠΑ, ως ασκούμενος. Για να πάρει προϋπηρεσία και παραστάσεις. Και για το υπόλοιπο προσωπικό ο βασικός μισθός, αλλά το 8ωρο αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. 12ωρα, είναι ο κανόνας, σε συνθήκες που απαγορεύεται δία ροπάλου να αντιμιλήσεις. Γιατί αν αντιμιλήσεις, θα δεις την "έξοδο" και κάποιος άλλος επίδοξος " νέος Μποτρίνι" θα πάρει τη θέση σου, στην γαλέρα.

Τα εστιατόρια με τα πολλά "Μισελέν", και τους πλούσιους σεφ-επιχειρηματίες στηρίζονται εν πολλοίς από την τσάμπα και εξαντλητική εργασία πολλών συμπολίτών μας. Και αυτή την "χλιδή" που πουλιέται σε ευρύτερο κοινό μέσο των reality μαγειρικής, θα πρέπει να την αρνηθούμε κυρίως μη προσφέροντας "νούμερα" στις εκπομπές τους.

Φτύστε τους..................

Το οφείλεται στους εκατοντάδες εργάτες-σκλάβους στις κουζίνες τους!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...