Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019

Κάποιοι τον νομίζετε για αριστερό.Βαρουφάκης: Να υπάρξει υπηρεσία περιφρούρησης ασύλου με ένστολους


Tην παρουσία σώματος ένστολων στα πανεπιστήμια για να τα περιφρουρούν, πρότεινε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την ομιλία του για το διυπουργικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στο «μέγα θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «εάν δεν δημιουργηθεί μία υπηρεσία περιφρούρησης του ασύλου, ένα σώμα πανεπιστημιακής ασφάλειας, πανεπιστημιακής αστυνομίας, ένστολων, με τα μέσα και τα αγαθά που χρειάζονται έτσι ώστε να περιφρουρηθεί η περιουσία του πανεπιστημίου, η ακαδημαϊκή ελευθερία, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα». «Η πρώτη μέριμνα της Πολιτείας θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είναι η δημιουργία αυτής της πανεπιστημιακής υπηρεσίας διαφύλαξης και περιφρούρησης του ασύλου», πρόσθεσε.

Προηγουμένως, ο κ. Βαρουφάκης είχε κάνει αναφορά σε ένα περιστατικό εισβολής κουκουλοφόρων την ώρα που έκανε μάθημα στο Οικονομικό της Νομικής. «Μέσα από το κλιμακοστάσιο ακούσαμε τον θόρυβο από τους εισβολείς. Γνωρίζαμε ότι ήμασταν στα πρόθυρα εισβολείς από καταληψίες εξωπανεπιστημιακούς. Όσο ο θόρυβος αυτός ανέβαινε σταμάτησα και ρώτησα τους φοιτητές τι να κάνουμε, να φύγουμε ή να παραμείνουμε για να υπερασπιστούμε το άσυλο; Προτιμήσαμε να μείνουμε και συνεχίσαμε το μάθημα».

Στο σημείο εκείνο διάβασε άρθρο που είχε γράψει στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στο οποίο κατέληγε: «Το άσυλο απαιτεί περιφρούρηση, διαφύλαξη γιατί αλλιώς μετατρέπεται σε ασυλία εκείνων που στρέφονται εναντίον του πανεπιστημιακού ασύλου».

ethnos.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...