Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΕΞΑΤΟΥ


Μετά τη ρυπαρή επίθεση του "ανθρώπου του πνεύματος" Απόστολου Δοξιάδη, κατά των "ασπόνδυλων του λευκού", που στρέφεται κατά των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι (με εξαίρεση την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου) αρνήθηκαν να ψηφίσουν το ψήφισμα που ταυτίζει την ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επισημαίνει τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη σπονδυλική του στήλη, και μεταξύ άλλων αιτιολογεί την άρνησή του να ψηφίσει το άθλιο ψήφισμα.

Με σαφήνεια που δεν συνηθίζεται ακόμη και στον λόγο κάμποσων αριστερών, που αμφισβητούν τη συμβολή της ΕΣΣΔ στον αγώνα για τη συντριβή του ναζισμού:

"Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 80 χρόνων, την 1η Σεπτεμβρίου, από την έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, την προηγούμενη εβδομάδα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα που φέρει τον τίτλο «Η σημασία της Ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης», με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά. Το ψήφισμα κατέθεσαν από κοινού οι ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, πολιτικές δηλαδή ομάδες ευρύτατου φάσματος, και βάσει αυτού το ευρωκοινοβούλιο χαρακτηρίζει τη Σοβιετική Ένωση συνυπεύθυνη με τη ναζιστική Γερμανία για το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παραπέμποντας στο σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ των δύο χωρών ως μια συμφωνία συμμαχίας.

Η καταδίκη των θυμάτων του Ολοκληρωτισμού είναι επιβεβλημένη, παρότι -θέλω να πιστεύω- αυτονόητη, ενόσω η υπεράσπιση των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών αποτελεί θεμελιώδη ευρωπαϊκό πρόταγμα. Κατά την άποψή μου, όμως, το εν λόγω κείμενο εξισώνει ανιστόρητα, καθότι ατεκμηρίωτα, τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Στις σειρές του δεν γίνεται απολύτως καμία αναφορά για τον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης και στα εκατομμύρια πολιτών της που έδωσαν τη ζωή τους για τη νίκη κατά του φασισμού και τη συντριβή του ναζισμού στην Ευρώπη".


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...