Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν ο αντικομμουνιστής Τσόρτσιλ τιμούσε Στάλιν και Κόκκινο Στρατό για την προσφορά του, κατά του φασισμού


Η φωτογραφία αποθανατίζει τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, που τιμά τον Ιωσήφ Στάλιν και τον Κόκκινο Στρατό για την νίκη τους ενάντια στους Ναζί, παραδίδοντας εκμέρους του Βασιλιά της Αγγλίας Γεωργίου του Β', το σπαθί του Στάλιγκραντ.

Στη Μεγάλη Βρετανία, ο βασιλιάς Γεώργιος Στ’ διέταξε τη σφυρηλάτηση ενός τελετουργικού σπαθιού, ως δείγμα ευγνωμοσύνης του βρετανικού λαού προς τους υπερασπιστές της ερειπωμένης πόλης. Το σπαθί αυτό σχεδιάστηκε από τον R.M.Y. Gleadowe, καθηγητή των Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Εννέα εξαίρετοι τεχνίτες από το Goldsmith’s Hall επόπτευσαν την κατασκευή του, που είχε ήδη ανατεθεί στην εταιρεία Wilkinson Sword. Οι τεχνίτες Tom Beasley and Sid Rouse, ο καλλιγράφος M.C. Oliver και ο αργυροχόος Leslie G. Durbin, δεκανέας τότε της RAF, αποτέλεσαν την ομάδα που σφυρηλάτησε και διακόσμησε το φημισμένο σπαθί. Το ατσάλι της λεπίδας προήλθε από την εταιρεία Sanderson Brothers & Newbould, με έδρα τη βιομηχανική πόλη Σέφηλντ της κεντρικής Αγγλίας. Μετά από τρεις μήνες εντατικής εργασίας, το σπαθί ήταν έτοιμο. Πρόκειται για ένα αμφίστομο ξίφος στο πρότυπο αυτών της εποχής των Σταυροφόρων, που απαιτεί τη χρήση και των δύο χεριών, συνολικού μήκους 1,2 μέτρου, με φυλακτήρα 25,4 εκατοστών από ατόφιο ασήμι. Κατά μήκος της λεπίδας χαράχτηκε με οξύ, στα Ρωσικά και τα Αγγλικά, η ακόλουθη επιγραφή: «Στους πολίτες του Στάλινγκραντ με τις ατσάλινες καρδιές – δώρο του Βασιλέα Γεωργίου ΣΤ΄ ως δείγμα της ευγνωμοσύνης του βρετανικού λαού».

Σήμερα η νεοφιλελεύθερη ΕΕ προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία εξισώνοντας τον ναζισμό με τον σοσιαλισμό, όταν ο δεύτερος μέσω του πρώτου εργατικού κράτους, της ΕΣΣΔ, εξαφάνισε τον πρώτο, εξασφαλίζοντας την ελευθερία για όλη την Ευρώπη.

Ο Τσόρτσιλ ήταν ένας πολέμιους του σοσιαλισμού, αλλά η εξίσωση σήμερα θα του φαινόταν αδιανόητη. Χωρίς τον Κόκκινο Στρατό, ο Χίτλερ θα κυβερνούσε την Ευρώπη για δεκαετίες.

Οι νεοναζί με ένα τρόπο, μέσω της ΕΕ, έρχονται να πάρουν την ρεβάνς στις εντυπώσεις, με το να δώσουν την ρετσινιά του εγκληματία σε αυτούς που τους νίκησαν!
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...