Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019

Ξεφτιλίζουν έναν λαό, παρακαλόντας τις ΗΠΑ να κάνουν "ντα" την Τουρκία. Τους υπεύθυνους του Αττίλα!


Η Τουρκία ήταν στην κορυφή της ατζέντας του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως φάνηκε από το γεγονός πως ο πρωθυπουργός στο ξεκίνημα κιόλας της συζήτησης έθεσε τις προκλήσεις της γείτονος χώρας και τις δραστηριότητές της στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Οι πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στο οικόπεδο 7 παραβιάζουν κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την περιοχή και πως η Κύπρος δεν ζητά παρά μόνον τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ακραία ρητορική της Άγκυρας και μίλησε για κινήσεις που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου σημειώνοντας πως οι κινήσεις της Τουρκίας δεν συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Πομπέο βέβαια δεν σχολίασε κάτι για το θέμα και περιορίστηκε στις επικείμενες συμφωνίες για νέες αμερικάνικες βάσεις στην χώρα και βέβαια για την αγορά εξοπλισμών από τις ΗΠΑ.

Πόσο ντροπή αισθάνεσαι να βλέπεις έναν Έλληνα πρωθυπουργό να παρακαλά έστω για μία δήλωση καταδίκης της Τουρκικής προκλητικότητας και να εισπράτεις σιωπή. Από αυτή τη χώρα που ενθάρρυνε την Τουρκία το 1974 να εισβάλει στην Κύπρο και το 1996 να δημιουργήσει θέμα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.

ΝΕΝΕΚΟΙ....Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...