Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑΥΑΓΗΣΕ. Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ. ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΕΞΑΤΟΥ


Πέθανε στα 86 του ο Φαίδων Στράτος, ένας από τους εκπροσώπους του μεγάλου ελληνικού κεφαλαίου, πατέρας της συζύγου του Βαρουφάκη, Δανάης.

Ο μοιραίος άνθρωπος που μαζί με τον αδελφό του παρέλαβαν από τον πατέρα τους μια ακμαιότατη επιχείρηση, την Πειραϊκή-Πατραϊκή, και την οδήγησαν σε σχεδιασμένη χρεοκοπία. Τα εργοστάσια της επιχείρησης συνέχισαν να λειτουργούν κάμποσα χρόνια μετά, χάρη στην κρατικοποίησή τους το 1982 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, για να τα κλείσει ο Μητσοτάκης το 1992 και να βάλει την ταφόπλακα ο Σημίτης το 1996.

Δεξιός και επί μια δεκαετία (1975-85) στη Δ.Ε. της Ν.Δ., ο Φαίδων Στράτος απέδιδε τη χρεοκοπία της εταιρείας στις "παράλογες απαιτήσεις" των εργαζομένων. Επικρίνοντας ακόμη και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για "κρατισμό" και "σοσιαλμανία", που αντίκεινται στον φιλελευθερισμό τον οποίο ο ίδιος υπερασπιζόταν.

Αν και σε προχωρημένη ηλικία, ο Στράτος, εξακολουθώντας να είναι πάμπλουτος παρά το βούλιαγμα της επιχείρησης, μιας και όπως όλοι οι όμοιοί του έκανε τα κουμάντα του σε βάρος της προοπτικής της, τάχθηκε και υπέρ των μνημονίων. Απαιτώντας την επιβολή ενός καθεστώτος που θα επέβαλε, επιτέλους, την τάξη σ' αυτό τον τόπο.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...