Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019

Βουλευτής της ΝΔ δεν βρίσκει τίποτα κακό με το παράνομο push back σε προσφυγικές λέμβους


Αδιάβαστος σχετικά με το διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Ε.Ε εμφανίστηκε ο βουλευτής Α' Πειραιά της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος σε συζήτηση για το προσφυγικό σε τηλεοπτική εκπομπή αναρωτήθηκε «πού είναι το κακό» με τις επαναπροωθήσεις στη θάλασσα, τα λεγόμενα push backs και υπερασπίστηκε την παράνομη αποτροπή για είσοδο στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra ο Κατσαφάδος καλείται να απαντήσει για το τι σημαίνει προστασία των θαλασσίων συνόρων.«Τι σημαίνει φύλαξη συνόρων. Τι κάνει το ναυτικό με πολιτική οδηγία αυτής της κυβέρνησης που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση;»
Ο βουλευτής της ΝΔ απαντάει ότι «τους αποτρέπουμε να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα» και όταν ο δημοσιογράφος σχολιάζει ότι «αυτό είναι το push back. Τους σπρώχνετε πίσω», ο βουλευτής αναρωτιέται «και τι αυτό είναι κακό; Δεν κατάλαβα» Συνεχίζει λέγοντας ότι «αυτή εδώ η χώρα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη μεταναστών και προσφύγων».
Το push back απαγορεύεται ρητά από το ευρωπαϊκό και διεθνές Δίκαιο, γεγονός που παραδέχθηκε ακόμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...