Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

Κλαίμε από τα γέλια. Προειδοποίηση Γεωργιάδη κατά του ακροδεξιού λαϊκισμού στο μεταναστευτικό


Το προσφυγικό- μεταναστευτικό φάνηκε από το πρωί ότι θα κυριαρχήσει στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τη στήριξη των Ευρωπαίων προσκεκλημένων (Ιστουρίζ- Ταγιάνι) στην Ελλάδα, όχι μόνο για τη διαχείριση του ζητήματος αλλά και απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας μετά και τη συμφωνία με τη Λιβύη, οι ομιλίες των συνέδρων εστίασαν στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, η διαχείριση του οποίου προκαλεί και αντιδράσεις στη βάση της ΝΔ.

Καθώς δε ένα από τα θέματα του συνεδρίου είναι η μάχη κατά του λαϊκισμού, υπουργοί έκαναν τη σύνδεση.

Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ένα στέλεχος που αναμφίβολα κανείς θα χαρακτήριζε το λιγότερο σκληρή δεξιά, ανέλαβε τώρα να απαντήσει στην κριτική που δέχεται εκ δεξιών η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ.Γεωργιάδης εκτίμησε ειδικότερα ότι ο λαϊκισμός ηττήθηκε πρόσκαιρα γιατί ο λαϊκισμός πάντα θα επανέρχεται, επικαλούμενος ρήση του Αριστοτέλη, δήλωσε ότι η ΝΔ ως παράταξη που νίκησε το λαϊκισμό είτε με τη μορφή του ΠΑΣΟΚ είτε με τη μορφή Τσίπρα- ΑΝΕΛ έχει χρέος να επαγρυπνεί και προέβλεψε:

“Ο λαϊκισμός θα ξανάρθει. Τώρα οι λαϊκιστές θα συνασπιστούν σε άλλα θέματα, στο μεταναστευτικό λόγου χάρη, όπου έχουν εύκολες λύσεις και διάφοροι γράφουν στο διαδίκτυο λες και ο υπόλοιποι δεν ανησυχούμε για την πατρίδα μας”.

Με τον τρόπο αυτό βέβαια υπερασπίστηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών με τη μετεγκατάσταση προσφύγων στην ενδοχώρα.

Ο κ.Γεωργιάδης με την ευκαιρία σχολίασε και την επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τη συμμετοχή της πρώην γραμματέα του Γιώργου Παπανδρέου Ρεγγίνας Βάρτζελη σε αυτή. Υπενθύμισε πως την ημέρα του PSI έξω από το κοινοβούλιο είχε διαδηλώσεις και πέταγαν πέτρες στα βουλευτικά αυτοκίνητα, στις οποίες συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, και πως οι διαδηλωτές έβριζαν προδότες του μνημονίου και γερμανοτσολιάδες την κυβέρνηση Παπανδρέου. Υπενθύμισε επίσης ότι η συνεργάτης του κ.Παπανδρέου που κυνηγούσε τους βουλευτές στους διαδρόμους της Βουλής και τους διέγραφε για την καταψήφιση του μνημονίου ήταν η κ.Βάρτζελη, η οποία σήμερα βρίσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ.

news247.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...