Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Στιγμές Χούντας με τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ και να χτυπάνε φοιτητές


Οσοι δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται με το Άσυλο, τι δουλειά έχουν τα ΜΑΤ έξω από τα Πανεπιστήμια και από ποιον προσπαθούν να τα προστατέψουν, μπορούν να βρουν τις απαντήσεις που γυρεύουν στα σημερινά γεγονότα.
Μετά την πρωτοφανή απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ να κάνει λοκ-άουτ και να κλείσει το Πανεπιστήμιο για μια βδομάδα, οι φοιτητές αντέδρασαν και έκαναν σήμερα το πρωί πορεία προς το κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων.
Εκεί τους “υποδέχτηκαν” δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή, σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Αφού επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο στους φοιτητές, τους περικύκλωσαν, κάνοντας για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες, έφοδο μες στο χώρο της ΑΣΟΕΕ, χωρίς κανένα λόγο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι φοιτητές παραμένουν ουσιαστικά εγκλωβισμένοι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ την ίδια στιγμή τα ρεπορτάζ των αστικών ΜΜΕ δίνουν ρεσιτάλ παραπληροφόρησης, κάνοντας λόγο για κουκουλοφόρους, αντιεξουσιαστές και παίζοντας στη λούπα το χτεσινό ρεπορτάζ της λίστας με τα αστυνομικά “ευρήματα”, που ήταν μερικά κράνη, άδεια μπουκάλια και… αναρχικά φυλλάδια!

Όσο κι αν τέτοιου είδους φαιδρά “ρεπορτάζ” επιδιώκουν να προκαλέσουν σύγχυση, το σχέδιο, η ατζέντα και ο στόχος της κυβέρνησης ενάντια στο Άσυλο, την γιορτή του Πολυτεχνείου και το φοιτητικό κίνημα, γίνεται ολοένα και πιο καθαρός, σε όσους έχουν μάτια να δουν και δεν τρώνε αμάσητη την προπαγάνδα της ΕΛΑΣ από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.
katiousa.gr
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την αστυνομική επίθεση στην ΑΣΟΕΕ
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει την σημερινή αστυνομική επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ, εντός χώρου πανεπιστημιακού ασύλου και την έφοδο σε στέκια φοιτητικών πολιτικών συλλογικοτήτων και παρατάξεων, που βρίσκονται μέσα στο ίδρυμα. Η επέμβαση, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη έχει σαν συνέπεια αρκετούς τραυματισμένους φοιτητές, ακραία έκφραση βίας των ΜΑΤ και ρίψη δακρυγόνων.  Έγινε μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμία αφορμή, ενώ η ΑΣΟΕΕ ήταν κλειστή και αποτελεί κλιμάκωση των διαρκών παραβιάσεων του ασύλου, με επιθέσεις εντός του χώρου της ΑΣΟΕΕ, που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των φοιτητών.

Η ΝΔ, εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», επιχειρεί, με πρωτοφανείς πρακτικές καταστολής, να επιβάλει σιγή στο φοιτητικό και κοινωνικό κίνημα, σε μια περίοδο που διευρύνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στο όριο φοίτησης ν+2 και τις διαγραφές, στην υποβάθμιση των πτυχίων, στην διάλυση του φοιτητικού συνδικαλισμού και στην κατάργηση του ασύλου. Αυτή η προσπάθεια κλιμακώνεται, με στόχο να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των φοιτητών και ολόκληρης της κοινωνίας, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.
Σε αυτή την κατεύθυνση, έχει πιστούς συμμάχους τα ΜΜΕ, που έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία λασπολόγησης  του ασύλου και του φοιτητικού κινήματος και, από το πρωί, προσπαθούν να εμφανίσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα στέκια ως «ορμητήρια» και «επιχειρησιακά κέντρα τρομοκρατών».
Κυβέρνηση και ΜΜΕ καθόλου δεν κόπτονται για την υποτιθέμενη ασφάλεια των φοιτητών και των πολιτών. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι, εντός των πανεπιστημιακών χώρων, όχι μόνο δεν καταγράφονται, στις ίδιες τις στατιστικές της ΕΛΑΣ, υψηλά φαινόμενα εγκληματικότητας, αλλά αντίθετα, οι παραβατικές πρακτικές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά των λοιπών δημόσιων χώρων. Η πραγματική τους στόχευση είναι το χτύπημα των αγώνων και η τρομοκράτηση και υποταγή όσων αγωνίζονται.
Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμη την αριστερά, τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και το σύνολο της προοδευτικής κοινωνίας.
Η Λαϊκή Ενότητα με πολυμελή αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συμβουλίου της προσήλθε αμέσως στον χώρο της  ΑΣΟΕΕ για να εκφράσει την συμπαράσταση της στους αγωνιζόμενους φοιτητές.
Δηλώνει επίσης ότι οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο που αρχίζουν τις επόμενες ημέρες και η μαζική συμμετοχή στη πορεία της 17ης Νοέμβρη, θα αποτελέσουν ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και στην προσπάθειά της να χτυπήσει το φοιτητικό - λαϊκό κίνημα και  τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...