Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019

Όργιο αστυνομικής βίας στη Χιλή: Τυφλώνουν διαδηλωτές με σφαίρες, τους πατάνε με μηχανές


Απίστευτες εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου από τη Χιλή, όπου εδώ και ένα μήνα ο λαός βρίσκεται στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Η καταστολή των διαδηλώσεων είναι άγρια. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. Υπάρχουν συνεχείς καταγγελίες για βασανιστήρια.

Τουλάχιστον 197 άτομα έχασαν την όρασή τους, αρκετές δεκάδες και το ένα μάτι τους από πλαστικές σφαίρες και σκάγια διασποράς, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (INDH), με την αστυνομία να πυροβολεί εναντίον ατόμων και να τους τυφλώνει ακόμη και από απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων.
Ενδεικτικά είναι μερικά βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα δικτύωσης. 

Μεταξύ άλλων βίντεο καταγράφει αστυνομικούς να χτυπάνε με τις μηχανές και ρίχνουν κάτω από έναν διαδηλωτή, ενώ ένας άλλος αστυνομικός προσπαθεί να τον πατήσει. Όπως γράφει και ένας χρήστης του twitter, ο νέος σε 9 δευτερόλεπτα χτυπήθηκε 3 φορές.
Δεύτερο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δείχνει ένα όχημα της αστυνομίας να αναπτύσσει ταχύτητα και να χτυπάει με δύναμη διαδηλωτή, με αποτέλεσμα να τον εκτοξεύσει σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων.
Se recrudece la represión en ; no cesan las manifestaciones, pese a la embestida de los Carabineros. Fuerzas Especiales atropellan manifestante en Alameda. ¿Cuántos muertos más?
24 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σε ένα άλλο βίντεο, δημοσιογράφος που απλώς μεταδίδει δέχεται «ψεκασμό» με σπρέι πιπεριού από αστυνομικό.
Το ίδιο συμβαίνει και σε έναν ποδηλάτη:


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...