Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019

Γαλλία: Φοιτητής αυτοπυρπολείται καλώντας σε αγώνα κατά του φασισμού και του φιλελευθερισμού


22χρονος φοιτητής φιλολογίας σε Πανεπιστήμιο της Λυών περιέλουσε το σώμα του με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οικονομικές δυσκολίες και την κατάσταση ανασφάλειας που ζούσε ο ίδιος αλλά και όλοι οι φοιτητές στην Γαλλία που δεν είναι γόνοι πλουσίων. Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε κρίσιμη από τους γιατρούς του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε, καθώς το 90% του σώματός του καλύπτεται από εγκαύματα.
Λίγο πριν την πράξη του ο νέος άντρας είχε δημοσιεύσει ένα μεγάλο μήνυμα στο fb όπου επικαλούνταν τις οικονομικές του δυσκολίες και καλούσε σε αγώνα κατά του φασισμού και του φιλελευθερισμού, ενώ η φίλη του προειδοποίησε για τη χειρονομία του συντρόφου της μέσω SMS, ειδοποιώντας τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Η πράξη του νεαρού φοιτητή έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε οργανώσεις φοιτητών και συνδικάτα που καλούν σε διαδήλωση την Τρίτη, σημειώνοντας ότι είναι πράξη πολιτική και δεν μπορεί να αποδοθεί απλά στην απελπισία, και τονίζουν ότι η επισφάλεια που υφίστατο ο φοιτητής ως συνέπεια των φιλελεύθερων πολιτικών και του καθημερινού ρατσισμού, εξαπλώνεται  συνθλίβοντας όλο και περισσότερες ζωές.
Με πληροφορίες από leprogres.fr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...