Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Μετά από τις αντιδράσεις τέλος από τον δήμο Αθηναίων Γκαγκάκη και Λυκούδη


Με δύο απώλειες συνεχίζει η παράταξη του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, μετά την παραίτηση της Προέδρου της Τεχνόπολης Κατερίνας Γκαγκάκη και της Εντεταλμένης για το Παιδί, Δήμητρας Ινεζ Αγγελή Λυκούδη. Η Κατερίνα Γκαγκάκη μπήκε στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής για την στάση της και τα σχόλια της στο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής του Γ. Λιάγκα και η Δήμητρα Ινεζ Αγγελή Λυκούδη μετά τους χειρισμούς της για τις παραχωρήσεις χώρων σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων, την άρνηση να δοθεί χώρος στο σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας, αλλά και την αποκάλυψη ότι παλαιότερα συμμετείχε με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής σε συγκέντρωση που κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών.

Δεκτές έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης τις παραιτήσεις και της Κατερίνας Γκαγκάκη που ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη που εξελέγη τον περασμένο Μάιο τέταρτη σε σειρά δημοτική σύμβουλος μπήκε στο στόχαστρο κριτικής για την στάση της και τα σχόλιά της στο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΙ, σχετικά με φοιτήτρια που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Στη δεύτερη περίπτωση, προηγήθηκε παρέμβαση του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος κατήγγειλε ότι η κα. Λυκούδη το 2011 συμμετείχε με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής σε συγκέντρωση που κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών. Ακόμη, αφορμή αποτέλεσαν και οι χειρισμοί της για τις παραχωρήσεις χώρων σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων και την άρνηση να δοθεί χώρος στο σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας.

Όπως έγραψε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «στην προεκλογική εκστρατεία για το Δήμο Αθηναίων είχαμε όλοι και όλες μία ξεκάθαρη θέση: κανένας διάλογος με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Από τότε όμως η Ανοιχτή Πόλη είχε πει το αυτονόητο: ότι θα κριθούμε όλοι μας στην πράξη και όχι στα εύκολα λόγια. Και τώρα ήρθε η ώρα της πράξης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση υπό το βάρος μίας αποκάλυψης. Τον Μάιο του 2011 η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας κ.Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη συμμετείχε, ως εκλεγμένη με την παράταξη του κ. Κακλαμάνη, μαζί με της ηγεσία της Χρυσής Αυγής, σε μία συγκέντρωση που κατέληξε σε πογκρόμ εναντίων μεταναστών.

Ο αμέσως προηγούμενος ομιλητής πριν την κυρία Λυκούδη κλείνει με τη φράση «αν χρειαστεί να χυθεί αίμα, θα χυθεί αίμα». Η κυρία Λυκούδη παίρνει τον λόγο αμέσως μετά, ενώ ακούγεται το σύνθημα «το αίμα κυλάει/εκδίκηση ζητάει». Σύμφωνα με την τοποθέτησή της ο στόχος της κινητοποίησης είναι απλός: «να καθαρίσει όλη η περιοχή». Τις επόμενες μέρες το κέντρο της Αθήνας γνώρισε ένα πρωτοφανές αντιρατσιστικό πογκρόμ. Με αφορμή την τραγική δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, ένας ακροδεξιός όχλος επιτέθηκε σε μετανάστες και μετανάστριες, κατέστρεψε καταστήματα, τραυμάτισε δεκάδες και δολοφόνησε έναν. Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού», τόνιζε ο Νάσος Ηλιόπουλος.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...