Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Η παραίτηση της συνομιλήτριας των ναζί από τον Δήμο Αθηναίων που κράτησε μια μέρα


Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα αφού ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, γνωστοποίησε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση της κυρίας Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για το παιδί, όπως καταγγέλλεται από την «Ανοιχτή Πόλη», ο Δήμος την τοποθέτησε σε νέα και μάλιστα έμμισθη θέση, σε αυτή της προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε. Απ’ ότι φαίνεται η αποκάλυψη για συμμετοχή της σε συγκέντρωση το 2011 με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που κατέληξε σε πογκρόμ κατά μεταναστών έφερε μια «παραίτηση» που κράτησε, επί της ουσίας, μόλις μια μέρα.

Εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, Δήμητρας-Ινες Αγγελή-Λυκούδη, εμφανίζεται να συμμετέχει σε κινητοποίηση μαζί με της ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η οποία κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών. Μετά τις πιέσεις τόσο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και των αντιδράσεων των πολιτών ο Κ. Μπακογιάννης το απόγευμα της Τετάρτης γνωστοποίησε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση της δημοτικής συμβούλου του από την θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί, ωστόσο μία ενδιαφέρουσα συνέχεια στην υπόθεση αλλά και στην επαγγελματική πορεία της κα Λυκούδη στον Δήμο έφερε στην επιφάνεια η «Ανοιχτή Πόλη».
Όπως καταγγέλλει η Ανοιχτή Πόλη και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε την κυρία Λυκούδη στην έμμισθη θέση της προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε. «Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι οι Αθηναίοι είναι χρυσόψαρα! Μόλις προχτές ο κύριος Μπακογιάννης αποδέχτηκε την παραίτηση της κυρίας Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για το παιδί. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη για την συμμετοχή της -ως εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος- σε συγκέντρωση το 2011 με τον Ηλία Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή. Συγκέντρωση που κατέληξε σε ένα ρατσιστικό πογκρόμ με δεκάδες τραυματίες. Κύριε Μπακογιάννη, όταν σας ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως να αποπέμψετε την κύρια Λυκούδη από τη θέση της -όπως και ορθά πράξατε- δεν σας παρακινούσαμε να παίξετε τις «μουσικές καρέκλες». Ζητούσαμε το αυτονόητο: να απομακρυνθεί από κάθε θέση ευθύνης του Δήμου» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Ν. Ηλιόπουλος.
Αναλυτικά, ολόκληρη η ανάρτηση του επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης
Σήμερα, με μεγάλη έκπληξη η Ανοιχτή Πόλη πληροφορήθηκε κάτι το πρωτοφανές: ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε την κυρία Λυκούδη στην έμμισθη θέση της προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας «Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε.» Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι οι Αθηναίοι είναι χρυσόψαρα! Μόλις προχτές ο κύριος Μπακογιάννης αποδέχτηκε την παραίτηση της κυρίας Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για το παιδί. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη για την συμμετοχή της -ως εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος- σε συγκέντρωση το 2011 με τον Ηλία Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή. Συγκέντρωση που κατέληξε σε ένα ρατσιστικό πογκρόμ με δεκάδες τραυματίες. Κύριε Μπακογιάννη, όταν σας ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως να αποπέμψετε την κύρια Λυκούδη από τη θέση της -όπως και ορθά πράξατε- δεν σας παρακινούσαμε να παίξετε τις «μουσικές καρέκλες». Ζητούσαμε το αυτονόητο: να απομακρυνθεί από κάθε θέση ευθύνης του Δήμου.
Η επιλογή σας να την τοποθετήσετε εκ νέου σε θέση ευθύνης, συνεπάγεται ότι παρέχετε πολιτική κάλυψη στην κυρία Λυκούδη και τις ρατσιστικές της αντιλήψεις. Εκτιμούμε ότι προχωρήσατε στο ατόπημα αυτό σε μια προσπάθεια διατήρησης των εσωτερικών ισορροπιών με τους ακραίους της παράταξής σας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διαχείριση των ανθρώπων που επιλέξατε να στελεχώσουν το πολυδιαφημισμένο «πολυσυλλεκτικό» σας ψηφοδέλτιο. Αυτό όμως που πραγματικά μας απασχολεί, είναι η μηδενική ανοχή που οφείλει να δείχνει ο Δήμος Αθηναίων σε ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις. Να είστε σίγουρος ότι το θέμα δεν θα κλείσει εδώ.
Υπενθυμίζεται ότι η «Ανοιχτή Πόλη» είχε ζητήσει την αποπομπή της – τότε- εντεταλμένης συμβούλου Παιδείας της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, Δήμητρας-Ινες Αγγελή-Λυκούδη παραθέτοντας το επίμαχο βίντεο από τον Μάιο του 2011* στο οποίο η Δ. Λυκούδη εμφανίζεται να συμμετέχει σε κινητοποίηση μαζί με της ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η οποία κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών. Ωστόσο, εκτός αυτού, υπήρχαν και διαμαρτυρίες για τους χειρισμούς της στις παραχωρήσεις χώρων σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων αλλά και την άρνηση να δοθεί χώρος στο σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...