Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

Μακριά από αρραγή εθνικά μέτωπα, των ξενόδουλων κυβερνώντων της χώρας. Του Σπύρου Γουδέβενου


Του Σπύρου Γουδέβενου

"Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες καθώς η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις, επισήμανε όμως ότι καθήκον δικό μας είναι με απόλυτη ενότητα να δημιουργήσουμε ένα πανίσχυρο αρραγές εθνικό μέτωπο και να υπηρετήσουμε όλοι μαζί την εθνική στρατηγική.

Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Τσίπρα, σημείωσε ότι δεν είναι ώρα για δημόσιες αντιδικίες γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ένα αρραγές εθνικό μέτωπο και ανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα ενημερώσει, σε κλειστή συνεδρίαση, τα κόμματα, συγκαλώντας το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής."... Αυτά δηλώνει ο Υπουργός του Μητσοτάκη, Θεοδωρικάκος

Εκ φύσεως δεν υπάρχουν εθνικά μέτωπα. Ποτέ δεν υπήρξαν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πουθενά στην ιστορία. Ακόμα και τον Οκτώβρη του 1940 υπήρχαν οι ισχυροί που ήθελαν να παραδοθούμε στους Ιταλούς, και ακόμα και οι φασίστες που κυβερνούσαν είπαν το ΟΧΙ γιατί διατάχθηκαν από τους Άγγλους, όντας έτοιμοι μετά από λίγες μέρες να καλοϋποδεχθούν τον Μουσολίνι στην Αθήνα, απλά δεν είχαν υπολογίσει το σθένος του απλού λαού. Ακόμα και το 1821 δεν υπήρξε κάποιο εθνικό μέτωπο κατά των Οθωμανών, μέρος των υπόδουλων Ελλήνων, Αρβανιτών και άλλων κατοίκων της χώρας εξεγέρθηκαν. Κάποιο "συμπατριώτες" έμειναν στο πλευρό των Οθωμανών. 

Και σήμερα, οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες ουδεμία ενόχληση έχουν ότι οι πολιτικές στην χώρα εκπορεύονται απευθείας από τις Βρυξέλλες, που έχουμε καταντήσει αποικία. Έχουν ξεχάσει τα "εθνικά μέτωπα" εδώ και καιρό, αφού μια χαρά κερδοσκοπούν εις βαρών των υποτελών τάξεων στην χώρα με τις πολιτικές των Βρυξελλών. Και μην μας πουλάνε "εθνικά μέτωπα" κατά της Τουρκίας οι κυβερνώντες (χθες του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα της ΝΔ) γιατί αν ποτέ αποφασίσουν οι Βαρδινογιάννηδες να κάνουν μπίζνες στην Τουρκία όχι το Αιγαίο αλλά και την μάνα τους θα πουλούσαν στον εκάστοτε Ερντογάν και μαζί με αυτούς οι Μητσοτάκηδες θα υπέγραφαν συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο όπως προτρέπουν δειλά-δειλά νεοφιλελεύθεροι αρθογράφοι (με το επιχείρημα ότι υπάρχει αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων, λες και ο όταν έμπαιναν οι Πέρσες στην αρχαιότητα στην Ελλάδα τους είχαμε αριθμητικά, αλλά δεν το φωνάζαμε)

Και έχουν το θράσος οι κυβερνώντες να ζητάνε "εθνικά μέτωπα" όταν όντας γιουσουφάκια των ΗΠΑ και τις ΕΕ, μόλις οι "εταίροι" μας ζητήσουν να χαμηλώσουμε τους τόνους απέναντι  στον τσαμπουκά-γείτονα μας, αυτοί θα ξεχάσουν τα "ηχηρά μηνύματα" στην Τουρκία και θα επιβάλλουν γενικό σιωπητήριο. Εξωτερική πολιτική κάνεις όταν είσαι ανεξάρτητος, όταν είσαι επαρχία απλά υποβάλλεσαι στις συνέπειες των εξωτερικών πολιτικών των αφεντάδων σου.

Τα μέτωπα που πρέπει να κάνουν οι υποτελείς τάξεις της χώρα θα πρέπει να αφορούν ελευθερία και την ανεξαρτησία τους από τους εκμεταλλευτές τους, εντός και εκτός χώρας. Και η Αριστερά, αυτή του ΕΑΜ και του Δημοκρατικού Στρατού δεν μασάει τα λόγια της. Σε κάθε απειλή  ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία του λαού βρισκόταν και θα βρεθεί απέναντι, χωρίς να μετρά "αρνητικούς συσχετισμούς".  Αν χρειαστεί, όταν οι αστοί θα μιλάνε για τη "λογική των αριθμών", οι προλετάριοι θα μιμηθούν τον Λεωνίδα και τον Βελεστινλή και θα προτιμήσουν όμορφους αγώνες για την λευτεριά από ατιμωτικούς συμβιβασμούς παραχώρησης τη εθνικής κυριαρχίας, όπως "Μνημόνια"!!

Και βέβαια οι οποίες αποκλειστικές ζώνες εκμετάλλευσης όταν αφορούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και μόνο, δεν γίνεται να αποτελούν casus belli για τον λαό!

Και όπως έλεγε στον ιστορικό του λόγο στην Λαμία, ο Άρης Βελουχιώτης:

"Μας κατηγορούν ότι θέμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάχνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρξε, μια που αυτοί οι ίδιοι το είχανε διαλύσει. Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.

Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.

Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;"

Μέτωπα με αστούς και ξενόδουλους δεν θα πάρουμε!Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...