Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα κατά της δημοτικής αρχής για τα απορρίμματαΗ Δημοτική Αρχή Δ. Βύρωνα μεθοδευμένα αφήνει την πόλη βρώμικη, κόβει τις υπερωρίες, δημιουργεί κοινωνική αγανάκτηση, μεταθέτει το πρόβλημα στους εργαζόμενους και αποσπά την συναίνεση των πολιτών για να παραδώσει την διαχείριση των απορριμμάτων στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρησιακά συμφέροντα, μετακυλίοντας το κόστος το κόστος στους κατοίκους

Αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη μας, τα σκουπίδια ξεχειλίζουν σε όλους τους κάδους απορριμάτων. Αυτό δεν είναι τυχαίο: Η Δημοτική Αρχή αποφασίζει να μειώσει το κόστος αποκομιδής, κόβει τις υπερωρίες των εργαζομένων με αποτέλεσμα η αποκομιδή τους  να γίνεται αποσπασματικά κάθε δεύτερο Σ/Κ.

·       Αντί η δημοτική αρχή να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην καθαριότητα που πληρώνουν πανάκριβα οι δημότες μέσω των δημοτικών τελών, υποβαθμίζει και την ποιότητα ζωής μας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες
·       Αντί να επεκτείνει την αποκομιδή των απορριμμάτων επτά μέρες την εβδομάδα, αφήνει βρώμικη την πόλη τα Σαββατοκύριακα, τα οποία θα μαζεύονται με δυσκολία και με την υπερεργασία των υπαλλήλων μέχρι την Τρίτη.

Οι δημότες πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη που φθάνουν τα 5.000.000€ το χρόνο. Τα χρήματα αυτά υπερεπαρκούν για τον κατάλληλο σχεδιασμό, την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη μας, την αύξηση της ανακύκλωσης, την μείωση του όγκου απορριμμάτων, τη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της  υπηρεσίας.
·       Αντί να  εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα τις μνημονιακές πολιτικές, θα μπορούσε να  διεκδικήσει τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες για τη λειτουργία των δήμων μέσω της φορολογίας .
·       Αντί να προβάλλει και διαφημίζει τα πλεονάσματα που έχει πετύχει με τη διαχείριση των οικονομικών, θα μπορούσε να βελτιώσει τις υπηρεσίες καθαριότητας και να υπερσπιστεί τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων όσο και τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων.
Η απόφαση της δημοτικής αρχής να περικόψει τις υπερωρίες  και να σταματήσει έστω και την μερική αποκομιδή κάθε Σαββατοκύριακο, αποσκοπεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Να υπάρξει κοινωνική αγανάκτηση ώστε  να διευκολυνθεί η παραχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες.
Η υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού θα επιχειρηθεί μέσα από το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, που έχει δεσμευτεί να φέρει για διαβούλευση το Γενάρη του 2020 Η δημοτική αρχή έχει επιχειρήσει επανειλημμένα από το 2014, να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας ανεπιτυχώς, αφού υπήρξε σθεναρή αντίσταση από τους εργαζόμενους, δημοτικές παρατάξεις, φορείς και πολίτες της πόλης μας. Η τελευταία ανεπιτυχής προσπάθεια έγινε τον προηγούμενο μήνα, επιχειρώντας να παραχωρήσει την περισυλλογή και διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών σε ιδιώτες, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει να απαξιώσει τη διαδικασία περισυλλογής και διαχείρισης από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.
Επίσης, στο προωθούμενο σχέδιο τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Βύρωνα, αντί να απομακρύνει τον παράνομο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που βρίσκεται στο βουνό, προωθεί την άρση προστασίας στο Υμηττό και την νομιμοποίηση του ΣΜΑ, μετατρέποντας τον Υμηττό από πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής σε ένα υπερτοπικό σκουπιδότοπο.
Το λυπηρό είναι ότι τους σχεδιασμούς αυτούς δεν τόλμησαν να υλοποιήσουν στο παρελθόν ούτε «δεξιές» δημοτικές αρχές. Η σημερινή δημοτική αρχή που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί τις πιο αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθούνται από την ΕΕ  και τον ΟΟΣΑ, με σκοπό την παράδοση υπηρεσιών και αγαθών σε ιδιώτες για πλουτισμό. Η μεθοδευμένη παραχώρηση των υπηρεσιών σε ιδιώτες όχι μόνο δεν θα λύσει τα προβλήματα καθαριότητας που υπάρχουν στην πόλη, αλλά αντίθετα θα τα επιδεινώσει και το όποιο κόστος θα το μετακυλήσει στους πολίτες που ζουν στο Βύρωνα.
Τα σκουπίδια είναι χρυσός. Οι ιδιώτες που τα διεκδικούν και δραστηριοποιούνται στη διαχείριση τους δεν είναι φιλάνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν κοινωνικό έργο, αλλά μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που θέλουν να αυξήσουν τον πλούτο τους. Δυστυχώς,η δημοτική αρχή με την ψήφο των πολιτών υλοποιεί τα σχέδια των επιχειρηματιών.
Για άλλη μια φορά την καλούμε να εγκαταλείψει τα αντιλαϊκά σχέδιά της και έστω και καθυστερημένα να στηρίξει το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της καθαριότητας, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν οι πολίτες.
*Δημοσιεύουμε φωτογραφίες από το περασμένο Σαββατοκύριακο που δεν έγινε περισυλλογή των απορριμμάτων στην πόλη
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...