Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Θ. Παφίλης: “Ο Βαρουφάκης βγάζει φλας αριστερά και προσπερνάει από άκρα δεξιά”


Η σύντομη παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ήταν μεστή και καταιγιστική ως συνήθως. Σημειώνουμε ενδεικτικά κάποια χαρακτηριστικά σημεία.

Χαμηλώστε λίγο την αγάπη για αυτούς που έφυγαν. Ποιος τους έδιωξε από τη χώρα;

Έχετε θράσος και μιλάτε για αυτούς που ξεσπιτώθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια; Δε θα πάθουμε αμνησία σε αυτόν τον τόπο. Χαμηλώστε λοιπόν λίγο την “αγάπη σας” για τους απόδημους.

Ο Βαρουφάκης βγάζει φλας αριστερά και βγαίνει άκρα δεξιά, με επιχειρήματα που δανείζεται από ακροδεξιές πηγές, με βάση το δίκαιο του αίματος. Σε λίγο θα μας πει να ψηφίζουν και οι Αμερικάνοι πολίτες που θα δηλώνουν φιλέλληνες.

Κάνει συνειδητή και προβοκατόρικη επίθεση ο Βαρουφάκης. Μας κατηγορεί ότι βάζουμε το φορολογικό κριτήριο. Είναι λάθος να βάζουμε ως όρο κάτι που να αποδεικνύει ότι υπάρχει πραγματικός δεσμός και όχι μόνο ψυχικός;

Στους περισσότερους απόδημους υπάρχει συναισθηματικός δεσμός με την Ελλαδα, γιατί είναι εργαζόμενοι, όχι πλουτοκράτες. Πώς μπορούν όμως να ψηφίζουν, χωρίς να υπάρχουν πολιτικές συνέπειες, έστω στη φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ -που θα τον καταργούσε ο Βαρουφάκης- την παιδεία;

Αυτό το κρεσέντο του δήθεν ελληνισμού μου θύμισε χρυσή αυγή. Έλληνες ήταν και οι δωσίλογοι και ο Πήλιος Γούσης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε έχουμε τα ίδια συμφέροντα.

Εμείς έχουμε αρχές, δεν είμαστε σαλταδόροι της πολιτικής, όπως κάποιοι άλλοι.

Παράλληλα, θύμισε το παράδειγμα της στήριξης του Μπους -ενάντια στο Δουκάκη- από ελληνικά λόμπι, γιατί εκεί το “δίκαιο του χρήματος” μπήκε πάνω από το “δίκαιο του αίματος”, που το επικαλούνται κατά περίπτωση.

Τα υπόλοιπα στο βίντεο που ακολουθεί.

Σχολιάστε Ελεύθερα!

1 σχόλιο:

  1. Για τ ανάθεμα είναι και ο Βαρουφακης, για τ ανάθεμα είστε και εσείς κλειδοκρατορες της σφραγίδας
    και των συμβόλων ενός ιστορικού κόμματος που στην ουσία καμία σχέση δεν έχετε με αυτό. Δηλαδή για
    να καταλάβω δεν είναι πολιτική συνέπεια όταν απο μια επιλογή που θα κάνει ο απόδημος δεν θα δημιουργηθούν η κατάλληλες συνθήκες ώστε να είναι δυνατή η επιστροφή του στην Πατρίδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...