Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

Ρατσιστικός εμετεός από Σαμαρά: Λαθρομετανάστες και εισβολή απο λαθραίους...


Κάνοντας λόγο για "γενική δυσαρέσκεια" της κοινωνίας στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού (ο ίδιος υιοθέτησε τον όρο "λαθρομεταναστευτικό) ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αποτύπωσε τη δική του οπτική για το ζήτημα-αιχμή από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, εστιάζοντας στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε τα πάντα από την αρχή και πρόσθεσε ότι πλέον δεν περπατάει. "Η Τουρκία προχωράει σε ευθείες απειλές, κάνοντας λόγο για μία να πολιτική έναντι της Άγκυρας.  


"Σε ένα σημείο κυριαρχεί μια γενική δυσαρέσκεια. Πρόκειται για το λαθρομεταναστευτικό. Εγώ έτσι το λέω. Γιατί αυτό είναι…Και αν ξεκινάμε διστάζοντας να πούμε την αλήθεια, δε θα πείσουμε τον κόσμο, που ξέρει πια την αλήθεια…Έκανε άριστα η κυβέρνηση που διευκρίνισε, αρχή-αρχή, ότι από το σύνολο όσων βρίσκονται παγιδευμένοι στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες. Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα. Άρα, είναι παράνομοι μετανάστες. Λαθρομετανάστες…Που πρέπει να τους ξεχωρίζουμε από όσους μπαίνουν νόμιμα. Γιατί αλλιώς αδικούμε τους νόμιμους μετανάστες…", είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι στους πρόσφυγες η χώρα οφείλει φιλοξενία.  "Όμως, αληθινοί πρόσφυγες, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη της Γενεύης, είναι πια ελάχιστοι. Εμείς, άλλωστε, οι Έλληνες, είμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό παιδιά και εγγόνια προσφύγων και μεταναστών…Κι είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε αυτά…Αλλά οι Μικρασιάτες Έλληνες που ήλθαν το ’22 δεν έκαναν "εισβολή" στην Ελλάδα…Και οι Έλληνες που πήγαν τις επόμενες δεκαετίες μετανάστες, δεν μπήκαν παράνομα ως "εισβολείς" στις υπερπόντιες χώρες που τους υποδείχθηκαν. Μη τα μπερδεύουμε λοιπόν...Δείχνουμε κάθε ευαισθησία στους αληθινούς πρόσφυγες. Που, όμως, είναι πια ελάχιστοι…Αλλά εδώ μιλάμε για την συντριπτική πλειονότητα όσων μπαίνουν πλέον, που είναι παράνομοι μετανάστες ή λαθρομετανάστες…", σημείωσε και έκανε λόγο για "ευρώ-γραφειοκρατία" που δεν μπορεί να διευθετήσει τι θα γίνει με τα 4.000 "ασυνόδευτα παιδιά" και καλό είναι να μη μας κάνει υποδείξεις…

"Μαθήματα από "ανεύθυνους παρατηρητές", που βλέπουν και σχολιάζουν από μακριά, δεν δεχόμαστε…Και πάλι είχε δίκιο ο Πρωθυπουργός, που μίλησε για το μεγάλο έλλειμμα ανθρωπιστικής αλληλεγγύης στην Ευρώπη…Κι ακόμα, την τριετία 2012-14, όταν ήμασταν στη κυβέρνηση, είχαμε κι εμείς αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Αλλά τότε, ελέγχαμε πλήρως τα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια. Έμπαιναν ελάχιστοι. Και έβγαιναν – για επαναπατρισμό – πολύ περισσότεροι. Παρά το γεγονός ότι τότε μαίνονταν ο πόλεμος στη Συρία…Σας θυμίζω ότι μετά το 2013 οι ροές δεν πέρναγαν κυρίως από τα μικρασιατικά παράλια στα ελληνικά νησιά που ήταν "δύο βήματα". Πήγαιναν στην Ευρώπη, από τη Λιβύη –σε Μάλτα - Ιταλία. Γιατί; Γιατί από μας, τότε, δεν μπορούσαν να περάσουν. Τότε, φυλάγαμε τα σύνορα. Και όσοι πέρναγαν από δω – ή όσοι βρίσκονταν ήδη εδώ και παρανομούσαν – πήγαιναν κατευθείαν στην Αμυγδαλέζα και σε ένα-δύο ακόμα κλειστά κέντρα…Και το σημαντικότερο: τότε δεν είχαμε αφήσει διάφορες ανεξέλεγκτες ΜΚΟ να κάνουν κουμάντο. Από την ώρα, όμως, που ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα και ανέλαβαν οι ΜΚΟ ως κράτος εν κράτει, δημιουργήθηκαν και τα αισχρά κολαστήρια τύπου Μόριας", σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. "Κλειστά κέντρα χρειαζόμαστε, λοιπόν, διαχωρισμό των παρανόμων κι όσων παρανομούν από τα γυναικόπαιδα και πολύ πιο γρήγορες αποφάσεις για χορήγηση ασύλου και επαναπατρισμό. Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της Συνθήκης της Γενεύης, δεν δικαιούνται άσυλο. Όσοι παρανόμησαν, έδωσαν ψευδή στοιχεία, ή διπλά και τριπλά ονόματα, δεν δικαιούνται άσυλο. Όσοι βιαιοπράγησαν, δεν δικαιούνται άσυλο. Κλειστά κέντρα - και πίσω στις χώρες τους…Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε, αυτή η πολιτική απέδωσε. Αυτή η πολιτική μπορεί να αποδώσει ξανά. Και άλλη δεν υπάρχει…Και αυτήν την πολιτική εξήγγειλε η νέα μας κυβέρνηση τώρα…Αλλά  το πρόβλημα έχει στο μεταξύ διογκωθεί…Και ο κόσμος αδημονεί. Γιατί στο μεταξύ οι ροές από την Τουρκία αυξάνονται…Πρέπει εδώ να αντιληφθούμε το πιο σημαντικό. Η Τουρκία απέκτησε επί ΣΥΡΙΖΑ ένα όπλο πίεσης και εκβιασμού της Ελλάδας - που πριν δεν είχε. Όσο εμείς ελέγχαμε τι περνάει από τα σύνορά μας, τη στρόφιγγα την κρατούσαμε εμείς κλειστή…Η χώρα μας υφίσταται πλέον ένα άτυπο λαθρο-εποικισμό", πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι "υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με τα ανοικτά κέντρα, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές", για τα οποία, όπως ανέφερε, αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες. "Δεν είναι ούτε ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι. Βλέπουν δίπλα τους να εγκαθίστανται άνθρωποι που ήλθαν χωρίς άδεια, χωρίς να ρωτήσουν κανένα, που δεν υπάγονται στους νόμους της χώρας και στον έλεγχο των αρχών, και που δεν ξέρουμε καν ποιοι είναι. Επιμένω στο ζήτημα αυτό για τρείς λόγους. Πρώτον, γιατί το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, αλλά λύνεται. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Αλλά υπάρχουν λύσεις. Το κάναμε στο παρελθόν, μπορεί να γίνει ξανά…Δεύτερον, γιατί το ζήτημα αυτό είναι το μόνο για το οποίο η κοινωνία δεν είναι ευχαριστημένη. Και πρέπει να την πείσουμε…Τρίτον, γιατί το λαθρομεταναστευτικό απειλεί να τινάξει στον αέρα όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ξεχωριστά – και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οποία κοιμάται…", σημείωσε.

capital.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...