Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

ΟΗΕ: Για πρώτη φορά η Ελλάδα καταψήφισε το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων


«Μια σειρά από χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καταψήφισε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των ΠαλαιστίνιωνΥπογραμμίζοντας αυτή την απότομη στροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ο εμφανώς ικανοποιημένος Ισραηλινός ΥπΕΞ Ίσραελ Κατζ ευχαρίστησε τις χώρες που “αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ” εντάσσοντας το Τμήμα για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων σαν “θεσμό που εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ” για να προωθήσει το “παλαιστινιακό αφήγημα” και “μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα”»!.

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25, παραθέτοντας δήλωση της βουλευτή, Σοφία Σακοράφα: «Μια οδυνηρή εξέλιξη. Για πρώτη φορά, χθες, 3 Δεκεμβρίου 2019, η Ελλάδα καταψήφισε το Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης μας στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από δεκαετίες. Γράφτηκε μια μελανή σελίδα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, που σηματοδοτεί την προσχώρηση της χώρας μας στη μειοψηφική πλευρά, που δεν αναγνωρίζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού. Με την επικίνδυνη και αντεθνική αυτή στάση μας, η χώρα αποστασιοποιείται από τα αυτονόητα του διεθνούς δικαίου. Αποστασιοποίηση που μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το σύνολο των ελληνικών συμφερόντων. Οι περισπούδαστοι ιθύνοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναγνώριση και υπεράσπιση του δικαίου δεν είναι δυνατόν να είναι επιλεκτική». 

Το σκίτσο του δημοσιεύματος μας είναι του Βραζιλιάνου σκιτσογράφου, Κάρλος Λατούφ
Σχολιάστε Ελεύθερα!

1 σχόλιο:

  1. ΑΊΣΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΌ, ΑΠΌ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ "ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ" ΕΊΝΑΙ Ο ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΊΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ. ΠΟΣΕΣ ΦΌΡΕΣΤ ΑΚΌΜΗ ΣΤΗ ΖΩΉ ΜΟΥ ΘΑ ΕΥΧΗΘΏ ΝΑ ΒΟΥΛΙΆΞΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΌΝΟ ΌΠΛΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...