Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Η αριστεία των βλήτων: Δεν θα μπαίνεις στο πανεπιστήμιο με 9, αλλά με 5 θα πηγαίνεις κολέγιο και θα διδάσκεις


Σάλος έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική, και όχι μόνο (βλ. ΤΕΕ), κοινότητα με την απόφαση της Υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προχωρήσει σε εξίσωση των τπυχίων των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών Κολεγίων.

Η εξίσωση σερβίρεται από την κυβέρνηση των αρίστων ως υποχρέωση της χώρας να εναρμονιστεί με κοινοτική οδηγία που το προβλέπει. Ενώ λοιπόν η υπουργός Παιδείας είχε στα χέρια της όλο το νομικό «οπλοστάσιο» για να απαντήσει στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να υπερασπιστεί το εθνικό δίκαιο, ως όφειλε, αποφάσισε εντούτοις να παροπλίσει πρακτικά τον ΔΟΑΤΑΠ -αφού δεν μπορεί να τον καταργήσει, καθώς δεσμεύεται από το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο επίσης παρακάμπτει τεχνηέντως- και να κάνει δώρο ακριβή πελατεία στους κολεγιάρχες.

Η ουσία είναι ότι το κόμμα των κολεγίων έρχεται να εξευτελίσει την δημόσια παιδεία και να εξισώσει προς τα κάτω πτυχία και γνωστικά αντικείμενα.

Η πλάκα είναι, ότι η ίδια η κυβέρνηση αγανακτούσε που έμπαιναν στα Πανεπιιστήμια μέσω πανελληνίων εξετάσεων μαθητές που έγραφαν κάτω από τη βάση....

Υποκρισία!!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...