Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

Ο πρίγκηπας Χάρι και η οικονομική ανεξαρτησία του, προϊόν τη αφαίμαξης του Βρετανικού λαού


Του Σπύρου Γουδέβενου     

Με το που έσκασε η είδηση της απόφασης του πριγκηπικού ζεύγους εκ Μ. Βρετανίας να απαρνηθεί  τα πριγκηπικά του καθήκοντα, διαβάσαμε και σχόλια προερχόμενα από "προοδευτικούς" ανθρώπους που πανηγύριζαν για την παραπάνω απόφαση, βλέποντας πίσω από αυτή "πανανθρώπινα απελευθερωτικά μηνύματα". Ο πρίγκηπας Χάρι με την συμπαθέστατη σύζυγο του, για κάποιους, με την απόφαση τους από τον επόμενο μήνα θα έβγαιναν στην βιοπάλη, θα έψαχναν σε αγγελίες εργασία για να μπορούν να επιβιώσουν. Το θέμα είναι ότι μάλλον συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο......

Η περίοδος της "οικονομικής ανεξαρτησίας" ξεκινά για τον πρίγκηπα με περίπου 30 εκατομμύρια λίρες, 20 εκ των οποίων κληρονόμησε από την μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα και περίπου 7 εκατομμύρια λίρες επιπλέον από την προγιαγιά του και βασιλομήτωρ. Δηλαδή η προσωπική περιουσία του Χάρι προέρχεται από τα "βασιλο-πριγηπικά" καθήκοντα των προγόνων του, που εισέπρατταν από την φορολογία των Βρετανών και των λοιπών μελών της Κοινοπολιτείας.

Πέραν της "προίκας" του δήθεν οικονομικά ανεξάρτητου Χάρι, είναι δεδομένο ότι ακόμα και ως παραιτημένος πρίγκηψ θα συμφωνήσει με την γιαγιά του να λαμβάνει κάποιο ετήσιο επίδομα.

Και πάμε και για το μετά......Εκεί ο Χάρι με την σύζυγο του σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ένα μικρό μέρος της παραπάνω προίκας για να την  αβγατίσουν κάνοντας μπίζνες, πάντα με το όνομα της "Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας". Θα υπογράψουν συλλογές ρούχων, κοσμημάτων, θα φτιάξουν καμια ΜΚΟ που θα βγάζουν κέρδος, θα βγάζουν δεκάδες εκατομμύρια λίρες, πράγματα που δεν μπορούσαν να κάνουν ως μέλη της Βασιλικής οικογένειας,  

Με λίγα λόγια, Ο Χάρι θα γίνει πιθανά πολύ πιο πλούσιος από τον αδελφό του, μελλοντικό βασιλιά της Μ. Βρετανίας, χρησιμοποιώντας ως οικονομική βάση, τα λεφτά των απλών φορολογουμένων.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...