Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Κυβέρνηση: Νομοθέτησε μείωση μισθών κατά 50% και «ευελιξία» στο ωράριο εργασίας για έξι μήνες


Τη δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν με καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, με μεγάλη «ευελιξίας» στο ωράριο εργασίας τους εργαζόμενους καθώς και να προχωρούν σε μείωση κατά 50% μισθών και μάλιστα για διάστημα έξι μηνών(!!!) δίνει η κυβέρνηση. Επιπρόσθετα η προστασία για την μη-απόλυση ισχύει μόνον για τον μήνα που διανύουμε.
Η ρύθμιση που στηρίζει απόλυτα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και βάζει στη «λαιμητόμο» δικαιώματα χιλιάδων εργαζόμενων έγινε νόμος του κράτους στο όνομα της προστασίας των επιχειρήσεων που πλήγησαν από την επιδημία του κορωνοϊού μέσως της Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καθορίζει επακριβώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 9 της ΠΝΠ αναφερέτε:
α) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ’ ελάχιστο δύο (2) εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα,
β) Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης
γ) Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη εφαρμογής του.
Αυτό σημαίνει ότι στο πλαίσιο των «προσωρινών» μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού για τους επόμενους 6 μήνες δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν τους εργαζομένους τους κατά το ήμιση με την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών κατά 50%. Οι εργοδότες μάλιστα θα μπορούν να απασχολούν κάθε εργαζόμενο είτε δυο εβδομάδες συνεχόμενες είτε μια εβδομάδα εργασίας με μια εβδομάδα αργίας εναλλάξ.
 
 Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...