Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020

Πλήθος κόσμου στο ανοιχτό μνημόσυνο για τον Μανώλη Γλέζο


Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου και η οικογένειά του προσκάλεσε όσους δεν πρόλαβαν να τον αποχαιρετήσουν σε συνάντηση μνήμης σήμερα Κυριακή 11 π.μ στο Α’ νεκροταφείο όπου ετάφη.
Η οικογένειά του είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους «ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν με τη φυσική τους παρουσία τη μέρα της κηδείας του και δεν μπόρεσαν λόγω των περιοριστικών μέτρων, εκείνους που θέλουν να του πουν από κοντά ότι δεν τον έχουν ξεχάσει, εκείνους που θέλουν να του δώσουν μια κρυφή υπόσχεση για τη συνέχιση των αγώνων του και των οραμάτων του».
Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε πλήθος συναγωνιστών του Μανώλη και απλών πολιτών που έδωσαν το παρών σε μια απέριττη και συγκινητική εκδήλωση, την οποία διαπερνούσαν σιωπηλά τα μεγάλα πατριωτικά και κοινωνικά οράματα για μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, δίκαιη και δημοκρατική, αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών και πολιτιστικών παραδόσεων της ιστορίας της, με τον λαό κυρίαρχο και αφέντη στον τόπο του, ιδανικά άλλωστε τα οποία τίμησε όσο λίγοι και αφιέρωσε τη ζωή του ο Μανώλης Γλέζος.
Για τον Μανώλη εκφώνησε μια πολύ ουσιαστική, μεστή και εύστοχη ομιλία ο Λαοκράτης Βάσσης, ενώ η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου διάβασε ποιήματά του και ο Γιάννης Ζευγώλης έπαιξε με το βιολί του παραδοσιακούς σκοπούς της πατρίδας του Μανώλη, της Νάξου και σκοπούς των Κυκλάδων.
Ο κόσμος αποχώρησε από την εκδήλωση, λέγοντας το τελευταίο αντίο, αφήνοντας ένα λουλούδι στο μνήμα του Μανώλη Γλέζου και με μια σιωπηλή υπόσχεση να συνεχίσει τον αγώνα του.
iskra.gr

Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...