Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους...Του Γιάννη Κέμμου


Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Σε μία εντελώς απροετοίμαστη χώρα παρά το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο ξέραμε για την πανδημία, έρχονται τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα.

Χάρη στο γεγονός ότι η Ιταλία ήδη πληρώνει εκέινη τη στιγμή βαρύ φόρο κρουσμάτων και θανάτων από τον ιό, η κυβέρνηση στην Ελλάδα πανικόβλητη και χωρίς κανένα αλλο τρόπο να προστατέψει τους πολίτες, (δεν υπήρχαν καν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά) αποφασίζει ως έσχατη λύση να επιβάλει lockdown.

Με βαρύ οικονομικό κόστος για όλους τους εργαζόμενους και τους περισσότερους επιχειρηματίες η χώρα μπαίνει σε λουκέτο για δύο σχεδόν μήνες και ενώ καμία ουσιαστική προετοιμασία δεν γίνεται στο διάστημα αυτό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, (πέρα από εγκαίνια Μετρό, φιέστες στο Ελληνικό και ποδηλατόδρομους), η χώρα καταφέρνει να μηδενίσει τα κρούσματα με λίγους θανάτους.

Και φυσικά όταν βγαίνουμε από το lockdown θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να χαλαρώσουμε ως ένα βαθμό αφού μείναμε δυο μήνες μέσα και μηδενίσαμε τα κρούσματα.

Και τι κάνει μετά η κυβέρνηση. Παίρνει απόφαση να ανοίξει τα σύνορα για τον τουρισμό, χωρίς να έχει ούτε τις υποδομές ούτε τη δυνατότητα να κάνει τεστ, αλλά ουτε καν την απαίτηση οι τουρίστες που θα έρθουν να το κάνουν στη χώρα τους.

Βάζει σε μία χώρα με μηδέν κρούσματα μετά από δυο μήνες lockdown, από 1-26 Ιουλίου 1.294.798 τουρίστες στους οποίους κάνει τεστ μόνο σε 171.138 και αυτό το ονομάζει στοχευμένο δειγματοληπτικό έλεγχο στον οποίο βρήκε 344 θετικά δείγματα.

Όλοι ξέρουμε τι έγινε από εκεί και μετά ως και σήμερα που έχουμε σε μία μόνο μέρα 110 κρούσματα.

Το πόσο επιτυχημένη ήταν τελικά αυτή η διαχείρηση φαίνεται τώρα.

Τώρα που το φταίξιμο ρίχνεται στους πολίτες που δεν έχουν ατομική ευθύνη. Που παρά τους δύο μήνες καραντίνας τώρα πρέπει να τιμωρηθούν για τους περισσότερο από ενα εκατομμύριο τουρίστες που μπήκαν χωρίς κανένα τεστ.

Θα ειπωθουν πολλά τους επόμενους μήνες για ότι συνέβη. Για τους χειρισμούς και για όλα. Κρατήστε αριθμούς και στοιχεία. Θα χρειαστούν.

Γιάννη Κέμμος


Σχολιάστε Ελεύθερα!

1 σχόλιο:

 1. Γεια σας, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου υπήρξε ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

  Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

  Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

  Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...