Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

Κλαίει η Αχτσίογλου για τα αναδρομικά συνταξιούχων, που η ίδια ως Υπουργός έκανε εφέσεις για να μην καταβληθούν


Συγκίνηση προκαλούν οι επικλήσεις του στεέχους του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην υπουργού, Έφης Αχτσιόγλου, που απαιτεί από την κυβέρνηση της ΝΔ να καταβάλλει άμεσα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους,

Στην πραγματικότητα προκαλεί "εμετό"....Αφού ως κυβέρνηση και αρμόδια Υπουργός η ίδια όταν δικαιώθηκαν οι συνταξιούχοι έκανε έφεση στην τότε δικαστική απόφαση με στόχο να απορριφθούν οι προσφυγές τους, όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Συγκεκριμένα έλεγε:

Στην εκτίμηση πως οι προσφυγές τον συνταξιούχων για τα αναδρομικά δε θα ευδοκιμήσουν προχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως το Δημόσιο έχει υποβάλλει έφεση κατά απόφασης Πρωτοδικείου που δικαίωνε τους συνταξιούχους.   

«Γίνεται επιχείρηση παραπληροφόρησης από ΜΜΕ, χτίζονται δικηγορικές καριέρες. Το 2012 με νόμους Κουτρουμάνη-Βρούτση περικόπηκαν οι συντάξεις. Το 2015 το ΣτΕ έκρινε ότι αυτές οι περικοπές ήταν αντισυνταγματικές αλλά αυτή η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ» ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου στο ραδιόφωνο 24/7 και συνέχισε:    

«Η κυβέρνηση το 2016 προχώρησε σε μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και διαμόρφωσε ένα καθαρό πεδίο που εναρμονίζεται με τις συνταγματικές αρχές. Πριν από λίγους μήνες υπήρξε απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου ότι θα πρέπει να δοθούν αναδρομικά, αυτό αντιβαίνει στην απόφαση του ΣτΕ, έχει ασκηθεί έφεση από την πλευρά του Δημοσίου» σημείωσε η υπουργός.   

 «Δεν εκτιμώ ότι θα ευδοκιμήσει στους επόμενους βαθμούς αυτή η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν περίπου δέκα περικοπές τις συντάξεις και παρέδωσαν το ασφαλιστικό με έλλειμμα.   

Είναι ένα αρνητικό θαύμα και θέλει θράσος για να μας κουνούν το δάχτυλο ενώ καταφέραμε να φτιάξουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Οι περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές ήταν 4,5 δισ. το έτος», τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου.   

Όσον αφορά το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων η υπουργός εμφανίστηκε βέβαιη πως η κυβέρνηση θα πετύχει την μη περικοπή της. Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...