Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020

Πολλά τα κρούσματα, λίγοι στις ΜΕΘ. Αναζητούνται πειστικές απαντήσεις για τον ρόλο της ζέστης των ηλικιών, κτλ


Τέλη Μάρτη και τον Απρίλη με τόσα κρούσματα μπήκαμε σε καραντίνα , τα νοσοκομεία γέμισαν , οι θάνατοι ήταν καθημερινοί

Οι θάνατοι σήμερα είναι λίγοι, στις ΜΕΘ βρίσκονται 10 άτομα , ενώ  η ζωή κυλάει κανονικά όχι μόνο επειδή πρέπει να δουλέψει η οικονομία, αλλά ακόμα συναντάς και μία χαλαρή αντιμετώπιση του κορονοϊού από τον γενικό πληθυσμό.

Επιστήμονες λένε ότι η ζέστη και υγρασία επηρεάζει την μεταδοτικότητα άρα και τον αριθμό νοσηλευομένων . Το θέμα είναι ότι η μεταδοτικότητα σήμερα φαντάζει είναι υψηλή σήμερα (24 κρούσματα σε ένα εργοστάσιο στη Καβάλα, 21 σε έναν γάμο, 6 σε ένα μπαρ, κτλ), αλλά είμαστε ακόμα μακριά από αριθμό του Απριλίου συνανθρώπων μας που χρήζουν νοσηλείας.

Μία εξήγηση που δίνεται αφορά ότι τώρα προσβάλλονται νεώτεροι και λόγω ηλικίας περνάνε την ασθένεια στα μαλακά. Αυτό θα ήταν μια επαρκής εξήγηση αν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας ήταν κλεισμένοι σπίτια τους και φυλαγόντουσαν, πράγμα που δεν ισχύει. Αυτή η κατηγορία συμπεριφέρεται εμ την ίδια χαλαρότητα των μικρότερων ηλικιών. Ας κρατήσουμε τον παράγοντα συχνοτισμού, αν και στα σπίτια ο νέος κολλά τον ηλικιωμένο συγγενή εξίσου,

Τα παραπάνω ερωτήματα έχουν μεγαλύτερη ουσία οδεύοντας προς τον Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα σχολεία. Οι έρευνές επιστημόνων πολλές φορές είναι αντικρουόμενες, και το θέμα είναι ότι απαιτούνται επιστημονικές τεκμηριωμένες απαντήσεις για να βαδίσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...