Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Κοινός αγώνας εργατών - φοιτητών - μαθητών ενάντια στο νέο νομοσχέδιο

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝΚάλεσμα στα συνδικάτα και κάθε εργαζόμενο του κλάδου να σταθούν δίπλα στο φοιτητικό κίνημα, τους μαθητές και από κοινού να αγωνιστούν ώστε να μείνουν στα χαρτιά οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί απευθύνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η “επόμενη μέρα” περιλαμβάνει νέους φραγμούς στη μόρφωση και ένταση της καταστολής.

Μετά τους αντεργατικούς σχεδιασμούς για την ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και την καταστολή των αγώνων, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σαν τον κλέφτη πίσω από την πλάτη φοιτητών και μαθητών σε αντιεκπαιδευτικές αλλαγές με τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια κλειστά.

Την ώρα που κάθε χρόνο όλο και λιγότερα κονδύλια δίνονται στην Παιδεία μέσω του προϋπολογισμού, τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ οι σχετικές δαπάνες, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για να "ανέβει το κύρος" των Πανεπιστημίων περιλαμβάνουν τη διάθεση 30 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη 1.000 αστυνομικών ως ειδικό σώμα καταστολής και την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης.

Παράλληλα βάζουν ακόμα περισσότερα εμπόδια από την μια στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια και από την άλλη για την ολοκλήρωση των σπουδών, με σχέδιο τη διαγραφή των φοιτητών.

Η επίθεση δεν είναι τυχαία, έρχεται σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας, που αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία εκμεταλλεύονται κυβέρνηση και εργοδοσία στο έπακρο, για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο και να προετοιμάσουν τις συνθήκες που θα τους οδηγήσουν σε ταχύτερη ανάπτυξη των κερδών τους.

Οι ταξικοί φραγμοί στην εισαγωγή των παιδιών της εργατικής τάξης στα Πανεπιστήμια θα δημιουργήσει το πλαίσιο που θα παράγει την ποιότητα και την ποσότητα πτυχιούχων πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων που έχει ανάγκη η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.

Η επίθεση αυτή δείχνει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την επόμενη μέρα, θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν τα νέα μέτρα που θα μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για Υγεία, Παιδεία, δουλειά με δικαιώματα».

Πηγή:www.902.gr


Η Σφήκα: Επιλογές

Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...