Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με αναστολή εργασίας, παιδιά σε τηλεκπαίδευση και προβλήματα υγείας

 


Την αναλγησία των παρόχων ρεύματος αλλά και της Πολιτείας που δεν παρέχει προστασία στα ευάλωτα νοικοκυριά ακόμη και εν μέσω πανδημίας, αποδεικνύει το νέο περιστατικό διακοπής ηλεκτροδότησης σε οικογένεια, που έχει ανασταλεί η εργασία και των δύο γονιών.

Τη διακοπή ρεύματος σε μισθωτή σχολικού κυλικείου από το Πέραμα, που είναι σε αναστολή, όπως και ο σύζυγός της, με 2 παιδιά σε τηλεκπαίδευση και οικογενειακά προβλήματα υγείας, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων.

«Αφού η ίδια επικοινώνησε με τη ΔΕΗ και εν συνέχεια με τη νομική – εισπρακτική αρμόδια εταιρεία διευθέτησης οφειλών, τους ενημέρωσε για τα ανωτέρω και ότι καταβάλλει κάθε μήνα 100 ευρώ από το υστέρημά της για να αναστείλει την διακοπή ρεύματος.

Από την “εισπρακτική” απαιτήθηκε άμεσα το 40% της συνολικής οφειλής και διακανονισμός για το υπόλοιπο ώστε να συνδεθεί ξανά το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας», καταγγέλλει η Επιτροπή, τονίζοντας ότι «οι διακανονισμοί, είτε από τη ΔΕΗ ΑΕ είτε από τις λοιπές εταιρείες παρόχους ρεύματος, έχουν τέτοιους όρους, που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν άνθρωποι σε κατάσταση αναστολής εργασίας».

«Κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα! Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος!», τονίζει η Επιτροπή, προσθέτοντας ότι «το συγκεκριμένο περιστατικό αποκαλύπτει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που την περίοδο του γενικευμένου lockdown, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αποκαλύπτει τη σταθερή προσήλωση όλων των κυβερνήσεων στις εντολές της ΕΕ, των τραπεζών και των πολυεθνικών, μετατρέποντας το ρεύμα και το νερό από αγαθό σε εμπόρευμα!» (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

rosa.grΣχολιάστε Ελεύθερα!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...