Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Σεξουαλική κακοποίηση: Το φυσικό αποτέλεσμα μία κοινωνίας που επικρατεί το δίκιο του ισχυρού"


Του Σπύρου Γουδέβενου

 Το 95% αυτών που μέσω συστημικών ΜΜΕ είναι #ΜεΤηνΣοφια, φωνάζουν σήμερα για την ανάγκη να σπάσει η σιωπή, ήξεραν για τον φόνο και δεν μίλαγαν πολλά χρόνια.

Γιατί τόσα χρόνια για όλους αυτούς, ακόμα και αν υπήρξαν θύματα, στο καψερό/η που ήθελε να μιλήσει του έλεγαν "Αυτά συμβαίνουν", γιατί σύμφωνα με το αξιακό σύστημα της κοινωνίας που το κέρδος των λίγων φέρνει και τον υποβιβασμό της προσωπικότητας των πολλών , της επικράτησης του ισχυρού εν ολίγεις, όντως αυτά συμβαίνουν, και δυστυχώς ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.

Γιατί όσο ντόρος και να γίνει με την υπόθεση της Μπεκατώρου: 

 ✘Και αύριο το αφεντικό θα βάζει χέρι στην υπάλληλο που δεν θα μιλά για να μην χάσει τη δουλειά της και πεινάσει.

✘Και αύριο για να μπεις σε μία εθνική ομάδα θα πρέπει να ανεχθείς (είτε είσαι κορίτσι είτε αγόρι) ανήθικες προτάσεις κάποιου άεργου αθλητικού παράγοντα.

✘Και αύριο κάποιος/α θα δεχθεί χωρίς αντίδραση την σεξουαλική επίθεση του "συγγενή" -ισχυρού μέλους της κοινωνίας, γιατί "είσαι σε μία κλειστή κοινωνία και θα σου βγει το όνομα".

Και έτσι καταλήγω πάλι στο "αριστερίστικό" για πολλούς, αλλά τόσο αληθινό κλισέ, ότι αν δεν αλλάξει το μοντέλο της κοινωνίας, αν δεν πατάξουμε το μοντέλο του κέρδους και της ελεύθερης αγοράς, το μοντέλο της επικράτησης της ισχύος έναντι των ανθρωπιστικών αξιών, ούτε με το θέμα  του μη σεβασμού της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης του ατόμου δεν θα βρούμε λύση.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...